Dva roky E.ON Drive v Česku. Přes 2 300 zákazníků a 106 stanic

Dva roky E.ON Drive v Česku. Přes 2 300 zákazníků a 106 stanic
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • E.ON buduje nabíječky zejména u obchodních center a u dálnic
  • Zázemí silné společnosti pomáhá k rychlé expanzi

Společnost E.ON oslavila druhé výročí působení na trhu. Za tu dobu jí rychle roste počet registrovaných uživatelů i zrealizovaných dobíjení. Těch bylo za minulý rok 33 579, letos číslo míří mnohem výše. Celkově už protekl českými nabíječkami E.ON do zákaznických vozidel zhruba gigawatt energie. Uživatelů bylo už počátkem druhého kvartálu přes 2 300, do příštího roku se očekává přehoupnutí přes tři tisíce. Stanic bylo po prvním kvartálu 2021 celkem 106, jejich počet však rychle roste a napřesrok by jich už mělo být 300. Strategií firmy je nabíječky umisťovat tam, kde lze čas, strávený plněním baterie, smysluplně využít; zejména u obchodních center. A v rámci služby Partnerské dobíječky chce v této úspěšné strategii pokračovat. Cestovatelé po D1 zase oceňují jeden z prvních Hyperchargerů u nás – ve Vystrkově, který nabízí 175 kW. Další Hyperchargery vyrostou přímo u dálnice D8 v Sulejovicích.

E.ON nabízí i mobilní aplikaci, zaznamenávající nejen historii dobíjení, ale i obsazenost jednotlivých nabíječek. Firma jako jediná u nás skýtá nepřetržitou technickou podporu nejen pro zákazníky, ale také pro vlastní nabíječky. Dojde-li k problému na některé ze stanic, dispečink je ihned informován a vysílá opraváře v nejkratším možném termínu.

E.ON působí i v dalších evropských zemích; v Itálii, Německu, Norsku, Švédsku, Dánsku, Maďarsku, Česku, Rumunsku a ve Velké Británii. Na Slovensku pak jeho síť funguje pod názvem ZSE Drive. Ve všech zemích je používán identický software i hardware, což usnadňuje a zlevňuje provoz. Dobíjecích bodů je už přes 13 000, snahou firmy je, aby zákazníci mohli na jedinou registraci dobíjet i ve všech ostatních zemích. Technicky to problém není, překážkou jsou ale daňové zákony jednotlivých států.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze