DS elektrifikuje, od roku 2024 končí se spalovacími motory

DS elektrifikuje, od roku 2024 končí se spalovacími motory
Fotografie: DS
  • Mladá francouzská značka rychle míří k plné elektromobilitě
  • Pokračuje v úspěšně účasti ve Formuli E
  • Chystá výkonný elektromobil s dlouhým dojezdem

Kde nejsou tradice, dají se důležité změny prosazovat rychle. To je i případ teprve 9 let staré značky DS (v Evropě dokonce jen 6 let) s prémiovými ambicemi. Ta byla od počátku stvořena jako stylový nositel nových technologií, a protože se základna jejích loajálních fanoušků teprve formuje, není problém posouvat ji do budoucnosti rychleji, než by si mohl dovolit prakticky jakýkoliv konkurent.

Takže v nabídce od roku 2019 už najdete výhradně elektrické a elektrifikované modely a již v roce 2024 ponesou elegantní logo (často zaměňované za Polestar) pouze čisté elektromobily. Ve stejném roce se totiž spustí první 100% elektrický projekt skupiny Stellantis, který by měl na prostřední ze tří nových platforem STLA Medium posadit vůbec první 100% elektromobil koncernu – silný čistě elektrický model s baterií o kapacitě až 104 kWh a dojezdem 700 km. Tou dobou by měl být na trhu i DS 4 s čistě elektrickým pohonem.

Značka DS se v roce 2020 s 30 % registrací elektrifikovaných modelů v Evropě postavila do čela značek, nabízejících různé druhy pohonů (tedy takových, které nevyrábějí pouze čisté elektromobily). S flotilovými emisemi CO2 83,1 g/km na vůz je rovněž v čele žebříčku. Zároveň potvrdila účast ve Formuli E až do roku 2026.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze