Dražba 'BMW i8 Roadster 4 elements by Milan Kunc' pomůže vyčistit oceány

Dražba 'BMW i8 Roadster 4 elements by Milan Kunc' pomůže vyčistit oceány
  • BMW i8 Roadster 4 elements by Milan Kunc je jediným kusem na celém světě
  • Základem vozu je totiž barva s obsahem 24karátového zlata
  • Automobil se bude dražit a výtěžek z prodeje bude věnován organizaci The Ocean Cleanup

České zastoupení „BMW i“ se tak trošku dalo na umění. Možná si ještě pamatujete na BMW i3 a i8 STARLIGHT Edition. Edice, která je posázená 24karátovým zlatem, byla představena v polovině minulého roku. Nyní je k vidění v jednom z pražských dealerství a brzy se bude dražit. Vyvolávající cena by měla činit 10 milionů korun. Zakoupit si můžete pouze oba modely společně.

Dnes došlo pro změnu na odhalení BMW i8 Roadster 4 elements. Cílem tohoto projektu je originálním způsobem poukázat na témata související s ochranou životního prostředí a trvalou udržitelností. I to je důvod, proč byl jako „umělecké plátno“ zvolen právě revoluční plug-in hybridní sportovní vůz BMW i8 Roadster. Výtěžek projektu je určen na podporu neziskové organizace zabývající se čištěním oceánů od plastů.

Dlouho jsem přemýšlela, jak navázat na projekt STARLIGHT Edition ‚one of one‘, který vzbudil celosvětovou pozornost a díky své unikátnosti byl vystaven i v budově BMW Welt v Mnichově jako první projekt vytvořený na některém z lokálních trhů. To bylo velké zviditelnění pro celou Českou republiku. S novým projektem jsem se rozhodla posunout od designu do roviny umění s celosvětovým dopadem. ‚BMW i‘ je naprosto unikátní celkovým ekologickým přístupem. Proto i výtěžek z prodeje tohoto vozu bude věnován organizaci The Ocean Cleanup, zaměřenou na čistění oceánu,“ dodala Jana Dvořáková, manažerka „BMW i“ v České republice.

BMW i8 Roadster 4 elements by Milan Kunc nese na své karoserii pop surrealistické vyjádření čtyř základních živlů v jasně rozpoznatelném stylu Milana Kunce. Každá část vozu tvoří samostatný příběh každého z živlů – ohně, vody, vzduchu a země. Divák je malířem cíleně provokován s poukazem na aktuální stav naší planety. Malba budí otázky o směřování dalšího vývoje lidstva a naší planety Země.

Originální ale nejsou jen samotné motivy opírající se o celoživotní dílo Milana Kunce, ale také technické provedení laku BMW i8 Roadster 4 elements by Milan Kunc. Základem vozu je totiž barva s obsahem 24karátového zlata. Technika malby na zlatě tvoří samostatnou kapitolu tvorby Milana Kunce, v případě automobilu BMW i8 Roadster pak umělec využil zkušenosti designéra Zoltána Matušky, který je autorem dřívější edice „one of one“ – BMW i3 a i8 STARLIGHT Edition.

Milan Kunc je malíř, který během svého profesního života pracoval především v Německu, Itálii, USA, Nizozemsku, Indii a České republice, odkud v roce 1969 emigroval a kam se v roce 2004 vrátil. Jeho tvorba zaujme originálním stylem, propracovaností i obsahem.

Technické parametry BMW i8 Roadster (2018)

Kompletní specifikace
Konstrukceroadster, 4 689 × 1 942 × 1 291 mm, 1 595 kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: 4×4
Výkon275 (170 + 105) kW, 374 (231 + 143) koní
Baterie11,6 kWh
Nabíjeníkonektory: Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 55 km
Cena od4 230 200 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze