Je libo pozlacené BMW i8 a i3? Mohou být vaše, ale ani deset milionů nemusí stačit

aktualizováno o novou fotogalerii
Je libo pozlacené BMW i8 a i3? Mohou být vaše, ale ani deset milionů nemusí stačit
  • Jak u BMW i8, tak BMW i3 bylo použito mimo jiné 24karátové zlato
  • Od každého modelu je vyroben pouze jediný kus a oba bude možné zakoupit pouze společně
  • Vyvolávací cena činí deset milionů korun a výtěžek půjde na dobročinné účely Nadace Dagmar a Václava Havlových VIZE 97

BMW i8 a vlastně i BMW i3 jsou už sama o sobě pozoruhodná auta. A co se stane, když tahle dvě auta obléknete do exkluzivní edice STARLIGHT? Vznikne něco opravdu speciálního. Jedinečnost edice STARLIGHT spočívá v použití zlatého prachu s ryzostí téměř 24 karátů, kterým je originálně vyvinutou metodou pokryta polovina karoserie Od každého modelu je vyroben pouze jediný kus a oba bude možné zakoupit výhradně společně v rámci benefiční aukce, jejíž výtěžek půjde na dobročinné účely Nadace Dagmar a Václava Havlových VIZE 97.

Proporčně a tvarově velmi specifický design BMW i3 a i8 doslova vybízí ke kontrastní úpravě vzhledu, a co víc – podtrhuje jejich výrazné charaktery. Působí přitom tak přirozeně a elegantně jako samotný ,hvězdný’ přechod z přírodní zlaté do hluboké černé barvy. Povrchová úprava má ale další rozměr – statisíce zlatých kapek viditelných z bezprostřední blízkosti původní lak změnily na skutečný klenot,“ vysvětluje Zoltán Matuška, designér a tvůrce vozů edice STARLIGHT.

Čím déle se věnuji vozidlům BMW i, tím více jsem přesvědčená o jedinečnosti těchto dvou modelů. Vedle všech přírodních materiálů používaných při výrobě vozidel je 24karátové zlato prvkem, který povýší obě vozidla na opravdový klenot. Tímto projektem jsme chtěli podtrhnout jejich unikátnost,“ dodává Jana Dvořáková, manažerka divize BMW i.

BMW i8 Starlight edition

Zlato je použité také na vybraných prvcích interiéru, mezi nimiž dominují především výdechy ventilace, středový panel nebo kroužek loga na volantu či prahové lišty, nesoucí navíc název edice. Uvnitř obou vozů je umístěna plaketa s nápisem „STARLIGHT Edition one of one“, která značí mimořádnou exkluzivitu těchto vozů.

Zlato použité u BMW i8 a BMW i3 STARLIGHT Edition doplňují další materiály, z nichž jsou tyto vozy vyrobené. Připomeňme například karbon tvořící jejich nosné struktury, hliníkové slitiny nebo bombajské konopí, eukalyptové dřevo, výtažky z olivových listů či ovčí vlnu.

Vozy BMW i8 a BMW i3 STARLIGHT Edition budou od 21. června vystaveny v pražském showroomu společnosti Invelt. V termínu od 4. do 5. července bude BMW i8 STARLIGHT Edition k vidění na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. A jak je to s cenou? Ta startuje na vyvolávacích deseti milionech. Tak co, máme tu nějaké zájemce?

BMW i8 (test)

Technické parametry BMW i8 Coupe

Kompletní specifikace
Konstrukcekupé, 4 689 × 1 942 × 1 293 mm, 1 535 kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: 4×4
Výkon275 (170 + 105) kW, 374 (231 + 145) koní
Baterie11,6 kWh
Nabíjeníkonektory: Mennekes
SpotřebaKombinovaná: ? l / 100 km
Cena od

Technické parametry BMW i3 (2014) 60 Ah

Kompletní specifikace
Konstrukcehatchback, 3 999 × 1 775 × 1 578 mm, 1 280 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: zadní
Výkon125 kW, 170 koní, točivý moment: 250 Nm
Baterie19 kWh
Nabíjeníkonektory: Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 12,9 kWh / 100 km, dojezd: 190 km
Cena od936 000 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze