Dojezd Tesly Modelu S opět překonán. Ani na plnou nádrž možná tolik neujedete

1
Dojezd Tesly Modelu S opět překonán. Ani na plnou nádrž možná tolik neujedete
Fotografie: tesla.com
  • O rekord se zasloužil spolek majitelů tesel v Itálii
  • Jelo se tovární Teslou Model S 100D
  • Elon Musk na Twitteru sdělil, že šlo o první elektromobil, který zvládl více jak tisíc kilometrů

Kolik kilometrů se dá urazit s Teslou Modelem S 100D na jedno nabití? Těžká to otázka. Dle automobilky jde o 335 mil, tedy 539 kilometrů. Vězte však, že když chcete, tak dojedete ještě mnohem dále.

Spolek vlastníků vozů značky Tesla v Itálii vytvořil nový rekord v dojezdu na jedno nabití. Šlo o Teslu Model S 100 D, se kterou urazili 1 078 kilometrů.

Dohromady se na rekordu podílelo pět řidičů. Celkem za volantem strávili 29 hodin. Jelo se standardní verzí. Obuta byla do pneumatik s nízkým valivým odporem a celou dobu se jelo s vypnutou klimatizací. Velkým pomocníkem byl údajně autopilot, který zvládal často řídit zcela sám. Cestou k úspěchu je konstantní a nepříliš vysoká rychlost, pomůže i tzv. hypermiling, kdy se schováváte za před vámi jedoucí vozidla, abyste nemuseli překonávat tak velký odpor vzduchu.

Na vše reagoval i Elon Musk, který napsal na Twitter, že jde o první elektrické vozidlo, které urazilo více jak tisíc kilometrů na jedno nabití.

Zdroje: twitter.com, theverge.com

Diskuze ke článku
Vojtěch Kornhauser
Mám benzínovej atmosférickej motor a na nabití jedné nádrže bych taky ujel 1078 km za 29 hodin (tj. 37 km/hod). Nic tak světobornýho to není, protože takhle pomalu stejně nikdo jezdit nebude.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze