Kolik Tesla Model S zvládne ujet na jedno nabití, pokud se opravdu snažíte?

8
Kolik Tesla Model S zvládne ujet na jedno nabití, pokud se opravdu snažíte?
  • Rekord by vytvořen s výkonovou variantou P100D
  • Vůz kroužil v belgickém městečku desítky hodin

Hypermiling je praktika, která vyloženě zlobí ostatní řidiče. Chcete jet co nejúsporněji, držíte se za kamiony kvůli snížení odporu vzduchu a snažíte se co nejvíc využívat rekuperace pomalým brzděním. Pokud jste ale v hypermilingu skutečně dobří, dokážete jet s velmi malou spotřebou a v případě elektromobilů na jedno nabití ujedete opravdu slušné vzdálenosti. V oblasti elektromobility samozřejmě širokou veřejnost zajímá dojezd dosud nejsofistikovanějšího elektromobilu, Tesly Modelu S.

Trasa okruhu rekordu Model S v dojezdu

Doposud držel rekord Casey Spencer s Teslou Modelem S 85D, který dokázal kroužit 26 hodin průměrnou rychlostí 34,4 km/h. Na jedno nabití tedy ujel 894 kilometrů. Tento rekord byl ale nyní pokořen Stevenem Peetersem, který vlastní silný model P100D. Rekordman si vybral 26kilometrovou trasu v Belgii a nastudoval si každý kruhový objezd, aby jej projel s co nejmenším brzděním, a řešil dokonce i teploty při jednotlivých okruzích. Výsledkem je skvělý výkon 901,2 kilometrů. Náš soukromý tip ale je, že kdyby pan Peeters zvolil slabší model 100D, vzdálenost by byla ještě delší.

Zdroj: electrek.co

Diskuze ke článku
JS
Jak mohl s 901 km ve 100 kWh autě pokořit rekord 894 km v 85 kWh autě?! Nemá se náhodou soutěžit ve stejné kategorii? Příště mu dáte i půlhodinovou přestávku s nabíjením na superchargeru a pak se budete rozplývat nad rekordem 920 km? :-)))
petr
Jaký smysl má takový to test ???? ... to může vymyslet jen ,, hlavička" ..
pl
no a kolik hodin vydrží v kolonách do chorvatska nebo itálie

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze