Dojezd Fiskeru Ocean, Kia EV9 a připravované modely Renault 5 a Hyundai Ioniq 5N

fNews #219
Dojezd Fiskeru Ocean, Kia EV9 a připravované modely Renault 5 a Hyundai Ioniq 5N
Fotografie: Kia
  • Fisker Ocean má nejdelší dojezd z elektrických SUV v Evropě
  • Kia představila vrcholný model Kia EV9
  • Renault 5 se odhaluje a Hyundai Ioniq 5 prochází testy

Vítejte u 219. dílu fNews, tedy pořadu, ve kterém shrnujeme nejzajímavější novinky z elektromobility. Tentokrát se podíváme na oficiální dojezd Fiskeru Ocean, velké elektrické SUV Kia EV9, malou ochutnávku Renaultu 5 a Hyundai Ioniq 5 N.

fNews – novinky z elektromobility #219 – Dojezd Fiskeru Ocean, Kia EV9 a připravované modely Renault 5 a Hyundai Ioniq 5N

Podcast v audio formě

Začneme u znovuzrozené značky Fisker, která dokončila elektrické SUV s názvem Ocean. Tento elektromobil prošel oficiálním testem WLTP a výsledek je 707 kilometrů. To je nejvíce ze všech elektrických SUV na evropském trhu.

Od nové automobilky Fisker a jejího kompaktního SUV se přesuneme velkému elektrickému SUV jedné z tradičních automobilek. Kia totiž kompletně představila svůj vrcholný model EV9, který nabídne až 7 míst k sezení. Díky baterii o využitelné kapacitě bezmála 100 kWh ujede přes 540 kilometrů. Jelikož je na platformě e-GMP, je samozřejmostí 800V architektura, díky které lze očekávat ultimátní nabíjecí výkon. Jeho špičkovou hodnotu automobilka zatím nezveřejnila, ale tipujeme přes 300 kW.

Zakončíme u menších ochutnávek dalších dvou chystaných novinek. Renault začíná pouštět informace o modelu Renault 5, který má být cenově dostupným elektromobilem a nahradí ZOE. Renault se totiž snaží co nejvíce snížit náklady, ale ne na úkor jízdních vlastností. Důkazem budiž víceprvková zadní náprava, kterou často nenajdeme ani u vozů o třídu výše.

Tou druhou ochutnávkou jsou zimní testy vozu Hyundai Ioniq 5 N v extrémních podmínkách u polárního kruhu. Těšíte se na ostrou verzi netradičně pojatého elektrického křížence SUV a hatchbacku?

Aby vám neunikla žádná novinka, můžete sledovat fDrive.cz na sociálních sítích Facebook, Twitter a Instagram, případně odebírat náš kanál novinek v aplikaci Telegram.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze