Do roku 2017 u nás vyroste až 15 dalších nabíjecích stanic od E.ONu

  • Společnost E.ON chce za rozšíření nabíjecí sítě utratit až 36 milionů korun
  • Peníze získá převážně z dotací
  • Nabíjecí stanice mají stát především u hlavních dopravních tahů

Pokud bychom měli jmenovat jeden z největších problémů elektromobilů, pak půjde o nižší dojezd a s tím spojenou nedostatečnou nabíjecí síť. Ačkoli se rok od roku situace zlepšuje, stále chybí nabíjecí stanice v okolí hlavních dálničních tahů. Pokud tedy nevlastníte Teslu, pak s největší pravděpodobností na dálnici se svým elektromobilem nezavítáte. To by se však mohlo změnit. Společnost E.ON chystá do roku 2017 utratit okolo 36 miliónů korun za výstavbu sítě pro elektromobily. Většinu z této částky získá z dotací.

„Projekt Fast-E, jak jsme jej nazvali, je financován z fondů Evropské unie a má za cíl vytvořit ze současných ostrovních řešení systematickou, spojenou a rychle dobíjecí infrastrukturu pro dopravní prostředky poháněné elektřinou,“ prohlásil předseda představenstva E.ON Czech Holding Michael Fehn.

Nabíjecí stanice E.ON

Projekt počítá s výstavbou minimálně 15 nových stanic, které elektromobil dobijí za 30 minut. E.ON chce stavět na důležitých tazích. V rámci tohoto projektu bylo vytvořeno konsorcium, jehož se účastní subjekty ze Slovenska, Belgie a Německa.

„Cestování Evropou bude s e-dopravními prostředky opět značně jednodušší a skupina E.ON Czech přispěje k tomu, aby splnila svůj slib, tedy převzít vedoucí roli mezi energetickými podniky v oblasti energeticky efektivních opatření,“ doplnil Fehn.

Zdroj: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze