Do bezdrátového Android Auto se pustila i Motorola. Ukázala vlastní adaptér

Do bezdrátového Android Auto se pustila i Motorola. Ukázala vlastní adaptér
Fotografie: Motorola
  • Motorola uvedla adaptér MA1
  • Malá krabička nahradí kabel při propojení telefonu a auta
  • Stojí 2 200 korun a začne se prodávat už brzy

Pokud zrovna nemáte automobil s nejnovějším palubním systémem, pak do něj Android Auto dostanete pomocí kabelu. Ten se sice postará o napájení telefonu, na druhou stranu je jeho neustálé zapojování a odpojování nepohodlné. Jako první se tuto situaci pokoušejí vyřešit malí a nezávislí výrobci skrze crowdfundingové kampaně. AAWireless už se dostal do produkční fáze, stejně nadějně vypadá i konkurenční Carsifi. Pokud ale nechcete podstupovat riziko a komplikace spojené s komunitním financováním, což jsou v současné době hlavně neustálá zpoždění vyvolaná problémy s nedostatkem čipů, pak pro vás máme dobrou zprávu. Podobný koncept uvádí na trh i osvědčený výrobce, konkrétně Motorola.

Její Wireless Car Adapter for Android Auto MA1, jak zní oficiální název, funguje naprosto stejným způsobem jako dva výše popsané projekty. Malou krabičku připojíte USB kabelem k portu, kam byste jinak připojili telefon. Ten se nově připojí k telefonu prostřednictví 5GHz bezdrátové sítě Wi-Fi, což by mělo mít stejnou kvalitu propojení jako o řád méně pohodlný kabel. Zařízení stačí jen spárovat, nakonfigurovat a pak už vše probíhá automaticky.

Motorola si za toto řešení žádá 89,95 €, což je při současném kurzu asi 2 200 korun, což je cena srovnatelná s výše zmiňovanými řešeními. Produkt bude dostupný od konce ledna, prozatím pro zájemce v USA. Vzhledem k tomu, že oficiální web uvádí cenu v eurech, bude jeho příchod na zdejší trhy nejspíše otázkou krátkého časového horizontu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze