DKV a Innogy plánují společný podnik v oblasti elektromobility

DKV a Innogy plánují společný podnik v oblasti elektromobility
  • DKV Euro Service a Innogy spolupracují v oblasti elektrické mobility
  • Bylo podepsáno memorandum o shodě na založení společného podniku
  • Plány zahrnují celoevropskou službu pro veřejné nabíjení

Německá energetická společnost Innogy a DKV Euro Service plánují provozovatelům firemních vozových parků nabídnout komplexní celoevropské služby v oblasti elektrické mobility. Společnosti hodlají za tímto účelem založit společný podnik ve formě joint venture a využít tak zkušeností obou subjektů pro další rozvoj. Aktuálně bylo podepsáno memorandum o shodě jako první ohlášení příslušného záměru. Plánovaný společný podnik musí být ještě schválen příslušným úřadem pro ochranu hospodářské soutěže.

Markus Dehn, viceprezident společnosti Innogy zodpovědný za produktový management v oblasti elektrické mobility, k tomu říká: „V nadcházejících letech očekáváme výrazný nárůst používání elektrických vozidel, zejména u firemních zákazníků. S plánovaným společným podnikem budeme schopni zanedlouho nabízet komplexní dodavatelská řešení pro vozové parky elektromobilů v celé Evropě, včetně transparentního vyúčtování. Ve společnosti DKV jsme nalezli dokonalého partnera. Elektrická jízda bude díky tomu ještě jednodušší a komfortnější, což zákazníkovi dodá pocit jistoty.“

Innogy

Máme radost, že jsme ve společnosti Innogy získali renomovaného a kompetentního partnera v oblasti elektrické mobility pro budoucí společný podnik,“ říká Sven Mehringer, ředitel divize Tankování/Servis vozidel ve společnosti DKV Euro Service.

Innogy v posledních letech urychlila vývoj směřující k technologii nabíjení. Provozovatelům vozových parků, firemním i maloobchodním zákazníkům i veřejné sféře nabízí široké portfolio nabíjecí infrastruktury a služeb. Innogy je se 7 tisíci síťově propojenými nabíjecími stanicemi jedním z vedoucích provozovatelů v Evropě. Díky efektivní škálovatelné IT platformě probíhá vyúčtování na základě skutečného odběru.

DKV Euro Service disponuje jako jeden z vedoucích poskytovatelů služeb pro dopravce v Evropě mnohaletými zkušenostmi v oblasti klasické mobility. Společnost poskytuje 170 tisícům zákazníkům vyúčtování úhrad za čerpání paliva, mýtné poplatky a nabíjení v síti 7 tisíc veřejných nabíjecích stanic.

Z budoucího společného podniku budou profitovat maloobchodní i firemní zákazníci a především provozovatelé vozových parků s elektromobily a hybridními vozidly. Zaměstnanci budou mít možnost dobíjet elektrická vozidla u všech poskytovatelů služeb, náklady budou firmám vyúčtovány na jedné faktuře. Tímto způsobem lze snadno vyúčtovat také mýtné poplatky nebo mytí vozidel.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze