Cupra usnadňuje nabíjení pomocí nové chytré aplikace

Cupra usnadňuje nabíjení pomocí nové chytré aplikace
Fotografie: Seat
  • Aplikace přináší nejaktuálnější informace o nabíjení v palubním systému vozu
  • Uživatelé mají k dispozici hodnocení nabíjecích stanic
  • Mapa stanic je zdarma a ukazuje 620 tisíc nabíjecích míst

Ačkoliv má Cupra v nabídce zatím jen jeden elektromobil, i tak pustila do světa novou aplikaci. Ta má usnadnit kompletní proces nabíjení. Jedná se o službu Cupra Charging Map. Tu je možné zdarma stáhnout prostřednictvím palubního infotainmentu v In-car Store, případně v aplikaci MyCupra, kde najdete obchod MyCupra app Store. Mapa nabíjení zpřístupňuje nabíjecí infrastrukturu prostřednictvím obrazovky vozu, včetně 620 000 nabíjecích bodů ve 27 evropských zemích, které tvoří tuto službu. Ta je poskytovaná společně s Elli, společností patřící koncernu Volkswagen Group Charging. Díky nové aplikaci mohou uživatelé vozu velmi rychle a snadno najít veřejné nabíjecí stanice v blízkosti místa, kde by chtěli nabíjet.

Stačí pouhé spuštění vyhledávání na mapě zevnitř vozidla. Nabíjecí mapa poskytuje data do integrovaného navigačního systému a dává uživateli možnost naplánovat si cestu; s ohledem na zastávky nabíjení potřebné k dosažení cíle. Aplikace dále umožňuje vzdálenou kontrolu dostupnosti nabíječky, stejně jako možnost zobrazit nejbližší nebo nejlépe hodnocenou nabíjecí stanici a nechat se k ní přímo navést. Celý proces je tak jednoduchý a bez stresu. A pokud by snad někdo nebyl spokojený s danou nabíjecí stanicí, jednoduše může vložit komentář pro ostatní uživatele aplikace. Tím odpadá často vídaná věc v podobě příjezdu k nabíječce, která je nefunkční nebo je těžko přístupnější pro některé typy vozidel.

Zavedení nové aplikace posouvá značku Cupra zase o něco blíže k plné elektrifikaci. Vlastníci modelu Born mohou s využíváním nové služby klidněji cestovat po Evropě. Kompaktní elektromobil byl v loňském roce druhým nejprodávanějším modelem značky. Celkem bylo dodáno 45 300 vozidel a na začátku příštího roku čeká na další zájemce lahůdka v podobě ostré verze VZ.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze