Co plánuje Volvo? Verze Shooting Brake či hybridní pohony

  • Čím automobilka Volvo dokáže nyní nejvíce zaujmout a co chystá do budoucna?
  • Pod kapotou dostanete maximálně čtyřválcový motor, nechybí hybridní varianty
  • Bezpečnost na prvním místě a krásný design – tím Volvo útočí na německou konkurenci

Automobilka Volvo prochází poslední dobou velkou změnou. Do svých modelů nabízí již pouze čtyřválcové motory, což podle slov samotného vedení švédské automobilky brzy či později čeká každou automobilku. Zmínit můžeme i velmi povedený model XC90 a v brzké době dorazí také S90. U obou bude k dispozici i hybridní verze pohonu.

Volvo bylo vždy především velkým průkopníkem bezpečnostních prvků. Právě tato švédská automobilka začala jako první na světě sériově montovat bezpečnostní pásy. I dnes platí, že modely Volvo patří k těm nejbezpečnějším. Důkazem budiž SUV XC90, které je vybaveno nejmodernějšími technologiemi včetně autopilota.

Volvo se snaží co nejlépe odhadnout budoucnost automobilového průmyslu a podle toho se patřičně zařizuje. Svého autopilota dnes nabízí kdejaká automobilka a Volvo není výjimka. Nedávno jeho vedení vydalo i informaci, že za případnou havárií způsobenou selháním jejich technologie bude ručit samotná společnost. I zde se očekává, že se k Volvu v brzké době přidají další konkurenti.

Samotnou kapitolou je design nových vozů. Volvo vždycky bojovalo proti tvrdé německé konkurenci a nikdy to nemělo jednoduché. Jenže s příchodem XC90 se minimálně po designové stránce ujímá vedení. Ani Audi Q7 či BMW X5 tolik krásy nepobralo, s to brzy na silnicích budeme potkávat i model S90, který má po designové stránce rozhodně také co nabídnout. Horlivě se spekuluje, že bychom se měli dočkat i sportovního provedení od společnosti Polestar, kterou Volvo nedávno koupilo. Co takhle Volvo S90 ve verzi Shooting Brake? Necháme se překvapit.

Volvo S90

Z nedávných počinů Volva je patrné, že její vedení věští světlou budoucnost především hybridním vozům. Do roku 2020 Volvo plánuje představit zcela autonomní systém řízení. I v tom vidí vedení automobilky svojí budoucnost, protože výsledkem bude i vyšší bezpečnost na silnicích. I proto na svých technologiích poctivě pracuje.

Zdroj: jalopnik.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze