Co přineslo FSD verze 10? Žádná revoluce, ale pokrok tu je

2
Co přineslo FSD verze 10? Žádná revoluce, ale pokrok tu je
Fotografie: Tesla
  • Minulý víkend se mezi beta testery dostala nová verze FSD v10
  • Ta by měla být jako první dostupná všem předplatitelům služby FSD
  • Elon Musk by rád do konce roku vypustil do ulic robotická taxi

Elon Musk jako obvykle trochu přeháněl, když sliboval, že nám nová verze autonomního řízení FSD Beta v10 vyrazí dech. Slibovaná senzace se omezila na fakt, že do konce září by se měla stát konečně dostupnou všem americkým majitelům Tesel, kteří si připlatili za FSD.

Podle prvních testerů se zdá, že desáté vydání se výrazně zlepšilo v rozeznávání okolí, avšak řečeno slovy kolegů z electrek.co, jeho rozhodování stále připomíná 13letého chlapce, který poprvé vzal tajně rodičům auto a snaží se zorientovat v provozu, který vůbec neznal. To by teoreticky nemělo až tak vadit, protože jednou ze základních idejí autonomního řízení je, že by se mělo učit výrazně rychleji než průměrný řidič. Počáteční fáze ale příliš přesvědčivě nepůsobí.

Elon Musk stále prohlašuje, že do konce letošního roku uvede funkční robotaxi. To moc věrohodně nezní, je třeba mít na paměti, že aktuální podoba FSD stále odpovídá autonomnímu řízení úrovně 2, tedy s nutným stálým dozorem řidiče, připraveného okamžitě zasáhnout. A přesto tu stále máme beta verzi, která má k finální, prakticky použitelné podobě stále dost daleko.

Diskuze ke článku
Martin Lacina
Martin Lacina
Copak Elon a jeho vtipky. Je to holt vesela kopa. A nebo zapomnel dodat, ze do konce roku 2054.
Alex Ander
Alex Ander
Ze Musk toho napovida, se vi dlouho. Je to jen a pouze jeho styl, jak udrzet fanousky a investory kolem sebe. Pricemz lide mu to nikterak vetsinove nevytykaji a basti kazde odvazne tvrzeni nachazejici se nekolik vesnic daleko od pravdy.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze