Co lze očekávat od nového Superbu a Škody Citigo-e? Budeme na bratislavské premiéře

Co lze očekávat od nového Superbu a Škody Citigo-e? Budeme na bratislavské premiéře
  • Už za pár hodin Škoda vstoupí na elektromobilní trh
  • Facelift Škody Superb přinese i plug-in hybridní variantu
  • Citigo-e se stane první čistým elektromobilem automobilky
  • Budeme u obou světových premiér, tak nezapomeňte sledovat naše sociální sítě

Už dnes Škoda Auto oficiálně vstoupí na trh nejen plug-in hybridů, ale také čistých elektromobilů. Odpoledne totiž v Bratislavě ukáže modernizovaný Superb, který bude k dispozici i s plug-in hybridním pohonem, a také čistě elektrickou Škodu Citigo. Co od nich můžeme očekávat?

Možná vás zklamu, ale s ohledem na koncernovou politiku si osobně nemyslím, že by Škoda Auto u Superbu přišla s něčím revolučním. S velkou pravděpodobností tak půjde o pohonné ústrojí, které využívá Volkswagen Passat GTE. Ten spoléhal na benzinovou čtrnáctistovku a baterii o kapacitě 9,9 kWh. Papírový dojezd činil až 50 kilometrů, ale při našem testu to bylo o poznání méně. Superb s velkou pravděpodobností dostane větší baterie. Papírový dojezd by tak mohl být 70 až 80 kilometrů.

Co se týká Škody Citigo-e, jak se elektrické Citigo bude nazývat, tak by opět mohlo jít o převlečený Volkswagen, tentokrát model e-up!. Tento minielektromobil s logem VW má baterii o kapacitě 18,8 kWh a papírový dojezd 160 kilometrů. Pevně věřím, že Škoda Auto nabídne modernější baterie a dojezd bude o poznání větší. Přeci jen by si Škoda neměla dovolit nabídnout prakticky totožná auta, jaká měl Volkswagen pár let zpět.

Ať tak či tak, Škoda Auto dnes vstupuje do úplně nové éry. Éry, kde bude hrát důležitou roli elektromotor, ať už půjde o hybrid, plug-in hybrid, nebo kompletně elektrický model. Éru, kdy se v České republice může spousta věcí kolem elektromobility změnit. Protože pokud někdo má v České republice velké slovo, tak je to právě Škoda Auto.

Sledujte naše sociální sítě, a to především Facebook a Instagram, protože obou světových premiér se bude v Bratislavě účastnit i fDrive.cz!

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze