Citroën koncem června ukáže plně elektrický model e-C4

aktualizováno o fotografie
Citroën koncem června ukáže plně elektrický model e-C4
Fotografie: insideevs.com
  • Jedná se o další elektromobil z dílny koncernu PSA
  • Premiéra proběhne koncem června
  • Základem bude podvozková platforma CMP

Aktualizováno 16. 6. 2020

Dnes insideevs.com přišel i s fotografiemi Citroenu C4 a jeho elektrické verze e-C4. Design je poměrně extravagantní a je vidět, že C4 bude vypadat úplně jinak než předchůdce. Přestože toto auto Citroen nazývá hatchbackem, tak vypadá spíše jako crossover. Jak se vám C4 a e-C4 líbí? Oficiální premiéra by měla být 30. června, tedy za dva týdny.

Původní text ze 14. 6. 2020

Citroën se chystá na premiéru zcela nového modelu ë-C4. Informuje o tom server insideevs.com. Jak název napovídá, jedná se o elektromobil, který doplní současnou nabídku výrobce. Premiéra vozu se uskuteční 30. června. Jako základ poslouží platforma CMP, což přináší mnoho výhod. Jednou z těch hlavních je to, že na tomto podvozku lze postavit modely jak s konvenčním pohonem, tak i čisté elektromobily. A mimochodem, s touto podvozkovou platformou nedávno přišel i DS 3 Crossback E-Tense.

Co se týče dalších informací ohledně chystané novinky, bude disponovat 50kWh baterií. Díky tomu by mělo jít dle metodiky WLTP ujet na jedno nabití až 300 km. Vůz bude dále využívat elektromotor o výkonu 136 koní a točivém momentu 260 Nm, což nejsou špatné hodnoty. Kromě elektrické pak výrobce představí i čistě benzinovou a naftovou verzi.

Pokud vás francouzská novinka zaujala, ještě nejásejte. Vůbec totiž není jasné, jak bude vypadat finální verze. Dostupné špionážní snímky pouze ukazují mnohem dramatičtěji tvarovanou záď, o které si předchůdce mohl nechat leda zdát. A jak je to s cenami a datem dodání? V podstatě zatím víme jen to, že první kusy dorazí k zákazníkům počátkem letošního září, přičemž výrobce zatím neuvedl ani přibližnou základní částku, za kterou se bude Citroën e-C4 prodávat.

Diskuze ke článku
Pan Karel
Nejak jsem ve vykonu kroutaku ani dojezdu nenasel, cituji "velmi slušné hodnoty"... Kde delam chybu? Dekuji

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze