Chystaný Mercedes EQS dostane obří displej, zabere celou palubní desku

1
Chystaný Mercedes EQS dostane obří displej, zabere celou palubní desku
Fotografie: Mercedes-Benz
  • Půjde o převratný technický prvek
  • Displej bude umístěn po celé délce palubní desky
  • Premiéru bude mít začátkem roku 2021

Podle motorauthority.com můžeme očekávat v chystaném Mercedesu EQS obří zakřivený dotykový displej, jenž zabere prakticky celou palubní desku. Ponese označení MBUX Hyperscreen a bude se jednat o naprosto nové řešení infotainmentu a přístrojové desky. I když půjde tak trošku očekávaně o příplatkový prvek, tak v případě jeho volby se majitel dočká displeje, jenž se potáhne přes celou šířku kabiny před řidičem a spolujezdcem. Ve výbavě se objeví také klasické rozložení s rozdělenými „menšími“ displeji a MBUX Hyperscreen se má podle Mercedesu ovládat výhradně skrze umělou inteligenci.

Ta v sobě zahrnuje hlasové příkazy s pokročilou schopností systému učit se nejrůznější potřeby posádky v daných situacích. Řidič se spolujezdcem dostanou možnost přizpůsobit si na své straně vzhled displeje a do jisté míry bude moci každý z nich ovládat jednotlivé palubní funkce. Nová technologická vychytávka se světu představí již 7. ledna příštího roku. Samotná premiéra plně elektrické třídy EQS však proběhne až o něco později.

Diskuze ke článku
Ignác Ötzi
Ignác Ötzi
Ještě pamatuju vtipy o sovětských mobilech, ke každému patřila elektrocentrála nebo baterie na přívěsném vozíku... No, doba pokročila, dnes už nás mobil i odveze...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze