ČEZ má nabíjecí stanice už i v Třinci. Jedna nabízí i rychlonabíjení

ČEZ má nabíjecí stanice už i v Třinci. Jedna nabízí i rychlonabíjení
  • Nabíjecí stanice skupiny ČEZ v Třinci jsou nejvýchodněji položené stanice v České republice
  • Stanice byla „pokřtěna“ za účasti ministra životního prostředí Richarda Brabce a primátorky Třince Věry Palkovské
  • K dispozici jsou tři nabíjecí stanice, jedna z nich nabízí rychlonabíjecí standardy

Tři nové veřejné nabíjecí stanice pro elektromobily, mezi nimi i první zdejší stojan pro rychlé dobití, jsou od včerejšího dne k dispozici řidičům elektrických aut v Třinci. Rychlodobíjecí stanice byla slavnostně „pokřtěna“ za účasti ministra životního prostředí Richarda Brabce, primátorky Třince Věry Palkovské, generálního ředitele společnosti ČEZ Energetické služby Michala Pastuška a dalších významných hostů. ČEZ tak navazuje na spolupráci s podbeskydským městem, kde loni stál u startu provozu největšího elektrobusového parku v České republice. Moravskoslezský region dlouhodobě sází na elektromobilitu s cílem eliminovat zdroje znečištění ovzduší.

Nejvýchodněji položená rychlodobíjecí stanice pro elektromobily v České republice umožňující doplnit až 80 % kapacity baterií za zhruba 25 minut je k dispozici u stanice Kamionka. Dvojice nových klasických dobíjecích stanic ode dneška funguje u krajské Nemocnice Třinec v Kaštanové ulici.

Jde o další krok v naší snaze vybudovat v Třinci kvalitní infrastrukturu pro elektrický pohon v individuální i hromadné dopravě. Řidiči elektromobilů nyní díky spolupráci Třince s ČEZ mají ve městě k dispozici celkem čtyři veřejné dobíjecí stanice, z toho jednu rychlodobíjecí. Od loňského roku také provozujeme v rámci projektu Smart City Třinec desítku elektrobusů v městské dopravě, takže stále jdeme za cílem čistého životního prostředí i čisté mobility,“ uvedla primátorka Třince Věra Palkovská. Město Třinec je partnerem elektromobility pod značkou ČEZ už více než 4 roky.

Moravskoslezský kraj je historicky prvním krajem, který se stal partnerem skupiny ČEZ při propagaci elektromobility. Podpora alternativních způsobů dopravy je pro náš kraj klíčová. Propagováním a využíváním vozidel na alternativní pohon můžeme významně přispět ke zlepšení kvality ovzduší v celém kraji, a tím i životních podmínek občanů. Elektromobily, vozidla na zemní plyn a v budoucnu i na vodík produkují výrazně méně škodlivin než ta s klasickým pohonem, jsou také méně hlučná. O našem úsilí o ekologizaci dopravy v regionu svědčí mimo jiné i to, že soutěžíme nové veřejné dopravce na základě nových kritérií, zahrnujících požadavek ekologického provozu a využití moderních technologií,“ řekl Ivo Vondrák, hejtman Moravskoslezského kraje.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze