ČEZ ESCO bude stavět nabíjecí infrastrukturu pro dealerství Škody Auto

1
ČEZ ESCO bude stavět nabíjecí infrastrukturu pro dealerství Škody Auto
  • V České republice je nyní registrováno více jak 3 000 elektromobilů
  • Dealerství v Kladně bude mít veřejný DC wallbox o výkonu 24 kW a tři wallboxy s výkonem 11 kW

Společnosti ČEZ ESCO a Škoda Auto budou spolupracovat při instalaci zázemí pro elektromobilitu u desítek vybraných českých dealerství této značky. Řešení pro každého z prodejců vzniká na základě detailní studie potřeb a možností lokality.

Dealerství Škody Auto v Praze

Přestože máme za sebou dodávky pro renomované klienty a v oblasti komplexní dodávky elektromobilních řešení platíme za největšího tuzemského hráče, je pro nás zakázka pro Škoda Auto mimořádně prestižním oceněním našich schopností. Naši specialisté připravili cílenou nabídku ušitou přesně na míru pro jednotlivá dealerství,“ shrnuje povahu nejnovější zakázky Kamil Čermák, generální ředitel ČEZ ESCO.

V první vlně připravilo ČEZ ESCO vybavení pro několik desítek obchodních zastoupení. V první fázi jde standardně zejména o „inventuru“ možností a dispozic každé z poboček a návrh vybavení zázemím pro pokrytí potřeb zákazníků v závislosti na podmínkách reálného aktuálního provozu dealerství v kombinaci s predikcí celkového vývoje a předpokládaného budoucího zájmu o tento typ služeb v regionu. V druhém kroku obdrželo každé dealerství přesný rozpis prvků doporučených k instalaci, zejména dobíjecích wallboxů různých typů, jejich příslušenství nebo úprav v elektroinstalaci areálových budov a rozpočty těchto akcí. Po odsouhlasení všech návrhů přikročilo ČEZ ESCO k vlastní instalaci technologií.

Elektromobilita je nezpochybnitelným trendem současnosti, a proto mě těší, že naše dealerství je nyní plně vybaveno k poskytování zázemí klientům vlastnícím elektrická auta. Věříme, že zákazníci z širokého regionu tuto konkurenční výhodu ocení a zájem o naše služby poroste úměrně zvyšujícímu se zájmu o elektromobily,“ slibuje si od nových prvků v areálu dealerství Roman Přikryl, šéf AMOND KLADNO.

V případě dealera AMOND Kladno jde o dodávku komplexního řešení elektromobility zahrnující instalaci jednoho veřejného DC dobíjecího wallboxu 24 kW, tří wallboxů 11 kW a 7 profesionálních dobíjecích kabelů. Samozřejmostí v rámci zakázky je celková instalace včetně vlastní rozvodny 230/400 V a elektrických rozvodů k zajištění bezpečného provozu celého areálu. Součástí je také systém řízení dobíjení na stanicích, který zajistí optimální fungování stanic v areálu.

V České republice je v současnosti registrováno už více než 3 000 elektromobilů. Podobně jako v dalších vyspělých zemích Evropy, i v u nás se elektrická auta stávají běžnou součástí zejména městského provozu. To se promítá do všech oblastí týkajících se prodeje a servisu elektromobilů. Odhady dalšího vývoje hovoří v horizontu několika let o ročních prodejích v řádu tisíců elektromobilů a plug-in hybridů. Postupný pád největších bariér (omezená nabídka elektromobilů, jejich vysoká cena, malá hustota dobíjecí infrastruktury a malá zákaznická zkušenost) a v kombinaci s podpůrnými opatřeními (bezplatný vjezd do center měst, parkovacích zón, jízda v pruzích pro MHD, atd.) by měl znamenat rychlé dosažení podílu 20 % na celkovém prodeji osobních vozidel a lehkých užitkových vozů v ČR.

Diskuze ke článku
Pepa
To je zajímavé, DC 24 kW? I když i to Citigo iV se může nabíjet 40 kW na DC? To zákazníkům ani neukážou skutečnou rychlost nabíjení na DC stanicích.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze