České zastoupení Coca-Cola HBC začalo využívat Volkswagen ID. Buzz

1
České zastoupení Coca-Cola HBC začalo využívat Volkswagen ID. Buzz
Fotografie: Coca-Cola HBC
  • Vůz bude využíván při servisu zařízení v ČR a na Slovensku
  • Zkušební provoz potrvá půl roku

Volkswagen Užitkové vozy dodal společnosti Coca-Cola HBC servisní elektromobil Volkswagen ID. Buzz Cargo. České zastoupení největšího výrobce nápojů na světě tak rozšiřuje svůj vozový park o další elektromobil s nulovými lokálními emisemi. Vůz absolvuje ve službách servisního oddělení společnosti nejprve půlroční zkušební provoz na českých i slovenských silnicích. Užitkový vůz Volkswagen ID. Buzz Cargo v barvách firmy Coca-Cola je vybaven speciální servisní vestavbou, protože bude zajišťovat spolehlivou mobilitu a perfektní zázemí technikům společnosti Coca-Cola HBC, kteří se starají o více než 60 000 ledniček, výdejních automatů, post mixů a kávovarů po celém Česku a Slovensku.

Model ID. Buzz Cargo má sám o sobě rozhodně co nabídnout, jak dokládá řada prestižních ocenění od nezávislých organizací. Loni v září získal model ID. Buzz Cargo titul „International Van of the Year 2023“ od mezinárodní poroty, kterou tvoří 34 novinářů se specializací na užitkové vozy. Tato elektrická dodávka také ziskem nejvyššího možného hodnocení s pěti hvězdičkami od organizace Euro NCAP potvrdila, že patří mezi nejbezpečnější automobily na současném trhu. Firemní zákazníci s důrazem na trvalou udržitelnost oceňují podle společnosti Volkswagen na modelu ID. Buzz Cargo jeho vynikající ekologickou bilanci.

Všechny vozy ID. Buzz jsou zákazníkům předávány s neutrální bilancí emisí CO2 a jejich provoz charakterizují nejen nulové lokální emise, ale také vysoká hospodárnost s nízkými provozními náklady včetně nižších nároků na údržbu. Nejsou nutné pravidelné výměny motorového oleje a servisní intervaly jsou relativně dlouhé. Užitková verze Cargo spotřebuje podle metodiky WLTP 20,4 kWh/100 km a na jedno nabití ujede až 425 kilometrů (v režimu Eco). Stejnosměrným proudem z rychlonabíjecího stojanu lze sadu akumulátorů nabít z 5 na 80 procent kapacity za cca 30 minut při využití maximálního nabíjecího výkonu až 170 kW.

Technické parametry Volkswagen ID. Buzz Pro

Kompletní specifikace
KonstrukceMPV, 4 712 × 1 985 × 1 937 mm, 2 486 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: zadní
Výkon150 kW, 204 koní, točivý moment: 310 Nm
Baterie82 kWh (76,6 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 170 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 423 km
Cena od1 593 834 Kč
Diskuze ke článku
Dini Dini
Dini Dini
Na rozdíl od různých dodávkových Sprinterů a podobných krabic, o tohle bude mezi servisákama rvačka. Super fáro!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze