Česká posádka dnes odstartuje eco rally ve Valencii s VW ID.3

2
Česká posádka dnes odstartuje eco rally ve Valencii s VW ID.3
Fotografie: Michal Žďárský, použito se svolením autora
  • Na startu Eco Rally de la Comunitat Valenciana bude i česká posádka
  • Michal Žďárský a Jakub Nábělek jeli s Volkswagenem ID.3 do Valencie po vlastní ose
  • Jde o zkušenou posádku, která má za sebou spoustu úspěchů v domácích soutěžích

Nedávno jsme psali o Czech New Energies Rally 2021, která se pojede ve druhé polovině května v Českém Krumlově. Ta je součástí světového šampionátu FIA e-Rally, ale je až jeho druhým podnikem. Šampionát začíná ve Valencii a právě tam dnes ve 12:09 vyjede na trať česká posádka Michal Žďárský – Jakub Nábělek s vozem Volkswagen ID.3.

Česká posádka se do více než 2 tisíce kilometrů vzdálené Valencie ve Španělsku vydala Volkswagenem ID.3 s baterií o využitelné kapacitě 77 kWh po vlastní ose. Cestu rozdělila přibližně na dvě poloviny a díky tomu, že využívala ultrarychlého nabíjení výkonem až 125 kW, byla cesta i elektromobilem pohodová a nabíjením nestrávili příliš mnoho času, ostatně občas se na dlouhé trase přestávka hodí. Ale pojďme k tomu podstatnému, startu na Eco Rally de la Comunitat Valenciana.


Michal Žďárský a Jakub Nábělek jsou první českou posádkou, která odstartuje Eco Rally de la Comunitat Valenciana. Na domácí půdě už odjeli poměrně dost soutěží a mohou se pochlubit i vítězstvími a mnoha umístěními „na bedně.“ Předminulý rok se zúčastnili i legendární e-Rally Monte Carlo, což byla jejich první zahraniční zkušenost. Sami ale přiznávají, že na mezinárodní scéně tolik zkušeností nemají. Věříme ale, že to bude stačit k úspěchu i v zahraničí.

Na trať španělské eco rally, která probíhá ode dneška do neděle 18. 4. 2021, vyjedou už za několik desítek minut, tak jim držme palce. Budeme jejich účast sledovat a přinášet informace, jak se jim daří.

Technické parametry Volkswagen ID.3 Tour 77 kWh

Kompletní specifikace
Konstrukcehatchback, 4 261 × 1 809 × 1 552 mm, 1 719 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: zadní
Výkon150 kW, 204 koní, točivý moment: 310 Nm
Baterie82 kWh (77 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 125 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 16,1 kWh / 100 km, dojezd: 542 km
Cena od1 498 900 Kč
Diskuze ke článku
Ivan Hoe
Ivan Hoe
eko-rallye - to je něco jak rally pomocí lidské/koňské síly :-D Jinak je to prostě rallye se snahou pro udělat o něco menší ekologickou stopu (byť to nemá jiný cíl než nějakou tu stopu pro zábavu stejně vytvořit), ne? :-) Prostě mi ten název přišel vtipný. Něco jako eko-formule1, eko-závody na vodních skůtrech, nebo eko-výlet na Mars :-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze