Carsharing v Praze od CAR4WAY prodělal změny. Týkají se hlavně parkování

Carsharing v Praze od CAR4WAY prodělal změny. Týkají se hlavně parkování
  • Nově také můžete auta vrátit a vyzvednout po celé Praze
  • Účtuje se také po minutách, dříve se zaokrouhlovalo na půl hodiny

Carsharing je poslední dobou velké téma a na český trh vstupuje v této oblasti více a více hráčů. Jedním z největších je CAR4WAY společnosti Louda Auto, která nyní přidala několik důležitých novinek. Tou největší změnou je rozšíření volného carsharingu o Prahu 3 a 7. Od této chvíle tak bude možné si auto vyzvednout a vrátit po celé Praze. Rezervace se navíc budou ukončovat pomocí čipové karty. Již tedy nebudete muset hledat v mobilu appku či webovou stránku. Jakmile uzamknete auto čipovou kartou, zároveň automaticky ukončíte rezervaci.

Další změnou bude účtování času rezervace. Po první hodině rezervace bude firma nově účtovat čas již po minutě. Doposud se totiž vypůjčení zaokrouhlovalo do půlhodin po první hodině. Poslední novinkou bude zařazení vozidel CAR4WAY se spalovacím motorem do on-line parkovacího systému hlavního města. Po rezervaci vozidla, které parkuje v modré či fialové zóně, musí rezervující do 10 minut od rezervace z této lokality odjet, nebo uhradit příslušný poplatek za parkování.

Po čas rezervace hradí parkovné rezervující, a to včetně modrých a fialových zón. Bezplatné parkování v modrých a fialových zónách je možné pouze po ukončení rezervace, tedy jakmile ukončíte rezervaci, parkování v těchto zónách nehradíte. Tyto změny se ale netýkají elektromobilů Volkswagen e-up! a e-Golf, které jsou v nabídce také. S elektromobilem parkujete bezplatně v modrých a fialových zónách i během rezervace.

Vylepšení zase o trošku více vychází vstříc zákazníkům. Pokud bude po městě aut dostatek, mohlo by se jednat o docela zajímavou službu.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze