CAR4WAY už má 1 000 automobilů od Škody Auto

CAR4WAY už má 1 000 automobilů od Škody Auto
  • Nedávno Škoda Auto založila společný podnik pro sdílení automobilů nazvaný HoppyGo
  • Značka Škoda však neprovozuje jen vlastní platformu sdílené automobilové mobility
  • CAR4WAY zákazníkům garantuje, že vůz Škoda, který si v bohaté nabídce lokalit vyberou, nebude starší než 1 rok

Škoda Auto posiluje svojí pozici ve stále rozvíjejícím se segmentu sdílené mobility. Krátce poté, co založila společný podnik pro sdílení automobilů HoppyGo, její partner Auto Louda navyšuje flotilu vozů Škoda ve společnosti CAR4WAY. Do vozového parku firmy provozované jedním z obchodníků koncernových značek VW právě zamířil tisící vůz mladoboleslavské automobilky.

Škoda Auto učinila další krok na cestě od tradičního výrobce automobilů k poskytovateli služeb komplexní mobility. Škoda Auto DigiLab od roku 2017 provozuje peer-to-peer platformu HoppyGo, přes kterou si lidé mohou pronajímat soukromé vozy. Služba integruje dva důležité aspekty současné doby: sdílenou ekonomiku a multimodální mobilitu propojující více druhů dopravy. Zapojení železniční a dálkové autobusové dopravy povyšují nabídku na novou úroveň. V budoucnu mohou uživatelé služby HoppyGo od své aplikace dostávat i návrhy na multimodální kombinace svých cest – tedy kombinace několika dopravních prostředků. V návaznosti na dálkové autobusové a vlakové spoje si lze v cílové destinaci jednoduše pronajmout soukromý automobil. Stále více uživatelů služby HoppyGo proto své vozy přistavuje do blízkosti zastávek dálkových autobusů nebo nádraží. Nyní je k dispozici tisíc automobilů a další přibývají. Do platformy HoppyGo se reálně zaregistrovalo již více než 34 tisíc uživatelů. Služba do dnešního dne realizovala 20 tisíc zápůjčních dní.

Škoda Octavia RS 245 (2017)

Značka Škoda však neprovozuje jen vlastní platformu sdílené automobilové mobility, ale dodává své vozy i ostatním samostatně hospodařícím subjektům. Patří k historicky největším a do budoucna výhradním dodavatelům automobilů do programu CAR4WAY, platformy pro sdílení vozů ve vybraných českých městech provozované jedním z obchodních zástupců koncernových značek – Auto Louda. Vozy Škoda jsou oceňovány pro bezpečnost a k životnímu prostředí šetrný provoz, což je v městských a příměstských podmínkách jednoznačně favorizuje. Zákazníci si také pochvalují snadné a maximálně pochopitelné ovládání a celkovou uživatelskou přívětivost. Společnost CAR4WAY zákazníkům garantuje, že vůz Škoda, který si v bohaté nabídce lokalit vyberou, nebude starší než 1 rok a jeho nájezd nepřekročí 20 tisíc kilometrů.

Carsharingová společnost v Česku využívá především modelové řady Citigo a Rapid, k dispozici jsou i praktické modely Fabia Combi a Octavia Combi. Jubilejním tisícím automobilem Škoda v tomto programu se nedávno stala bílá Octavia Combi.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze