HoppyGo nově nabízí přes tisíc vozů a využívají jej desítky tisíc uživatelů

3
HoppyGo nově nabízí přes tisíc vozů a využívají jej desítky tisíc uživatelů
Fotografie: HoppyGo
  • HoppyGo se stává největším carsharingem v ČR
  • Pro uživatele obou původních platforem vznikla nová mobilní aplikace
  • Silné zázemí zajišťuje Škoda Auto DigiLab a Leo Express

Dva největší poskytovatelé P2P carsharingových služeb v České republice, SmileCar a HoppyGo, se na základě schválení ÚOHS ze dne 25. června kompletně slučují. Vznikla tak jednotná platforma ke sdílení vozů, služba HoppyGo, která spojuje výhody obou původních služeb a funguje pod záštitou Škoda Auto DigiLab a Leo Express. Toto spojení umožní dosavadním desítkám tisícům zákazníků výběr z více než 1 tisíce vozů, čímž se HoppyGo stává největším poskytovatelem půjčování osobních automobilů v České republice.

HoppyGo

Spuštěním nového HoppyGo jsme v České republice vytvořili dominantní carsharingovou platformu, se kterou můžeme začít posouvat možnosti carsharingu opět výrazným způsobem dále – a to jak z hlediska pokrytí, zázemí, podpory legislativy, ale samozřejmě i technologií a inovací. Budujeme zde prakticky zcela nový trh a alternativu k vlastnění auta. Rádi bychom vytvořili úžasný příklad toho, jak se může carsharing stát běžnou součástí dopravního systému a každodenního života lidí,“ dodává Jan Charouz, CEO HoppyGo.

Mezi novinky, které HoppyGo představuje, patří automatické dopočítání rozdílu stavu paliva po dojetí a přímé vyúčtování, možnost rezervací na webu, okamžitá rezervace bez nutnosti potvrzení majitelů vozů, možnost určení vlastní ceny za extra kilometry, nastavení vlastní délky rezervace a další možnosti filtrování. Majitelé aut, kteří vozy v rámci carsharingu pronajímají, pak mohou těžit ze dvojnásobné carsharingové komunity v podobě desítek tisíc uživatelů.

Naším cílem je maximálně ulehčit a zpříjemnit zákazníkům cestování. Postupně budeme do aplikace přidávat další nové funkce a služby, a to i za využití zpětné vazby našich zákazníků. Chceme spustit takové funkce jako odemykání vozů pomocí mobilní aplikace, k čemuž nám může posloužit koncernová platforma Volkswagen. Přímo se také nabízí, aby aplikace HoppyGo byla integrovaná do infotainmentu vozů Škoda. Toho bychom chtěli dosáhnout v dohledné budoucnosti,“ doplňuje Charouze provozní ředitel HoppyGo Petr Dörner.

Od 11. července mohou uživatelé obou původních služeb na mobilních telefonech využívat novou aplikaci HoppyGo, která jako jediná zůstává. Ke stažení je k dispozici jak pro platformu iOS, tak Android. Aplikace HoppyGo nově funguje i ve webovém rozhraní.

Diskuze ke článku
Rudolf
Očividně škodovce klesají prodeje, tak se snaží pomocí carsharingu dostat do podvědomí lidem, celkem ubohé.
Libor Konek
Škodovka už si neví rady jak ustát ten tlak konkurence. Celkem smutné,spíš by měli zakamat na něčem pořádnm a né valit furt to samé je to už prostě ohrané.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze