Carsharing SmileCar v prvním půl roce fungování vyplatil majitelům vozů milion korun

3
Carsharing SmileCar v prvním půl roce fungování vyplatil majitelům vozů milion korun
  • Za půl roku má SmileCar k dispozici flotilu 300 aut
  • Průměrná délka pronájmu vozu je čtyři a půl dne
  • SmileCar využilo už více jak 4 tisíce zákazníků

Carsharing – trend, kterým se vydávají vyspělé státy a spousta společností v něm vidí nejen budoucnost, ale také byznys. Podobně je na tom i carsharing SmileCar, za kterým stojí vlakový dopravce Leo Express. Jak si SmileCar vede?

SmileCar slaví půl roku na českém trhu. Za tu dobu využilo jeho flotily čítající přes 300 aut více než 4 tisíce zákazníků v pěti krajích České republiky. Počet zápůjček každý měsíc roste a stejně tak přibývají v nabídce společnosti i nové vozy.

Od svého startu společnost vyplatila majitelům vozů provize ve výši jednoho milionu korun. Jan Charouz, CEO SmileCar, hodnotí dosavadní vývoj jako velmi pozitivní: „Za poměrně krátkou dobu, kdy jsme na trhu, vystoupal počet registrovaných vozů na více než 300 a objem měsíčních zápůjček neustále roste. Naším cílem nadále zůstává poskytnout zákazníkům spolehlivou alternativu k vlastnění auta nebo ke klasické půjčovně.“

SmileCar

Auta registrovaná u SmileCar najela za půl roku fungování už půl milionu kilometrů. Nejdelší trasa v rámci jednoho zapůjčení měřila 8 031 kilometrů a průměrná doba pronájmu vozu činí 4,5 dne. Služba má velký komunitní potenciál a zároveň se neomezuje na žádnou věkovou skupinu. Nejmladšímu registrovanému uživateli je 18 let, nejstaršímu pak téměř 75. Nové vozy přibývají rychlostí průměrně 2 až 3 auta denně.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
Pepa
O co chceš přijít, to půjč. U auta to platí dvojnásob. Z udržovaného kousku se stane brzy opotřebovaná ludra. To není sobeckost, to je realita. Kdo si neumí pořídit a starat se o své, neumí se starat ani o cizí. A je úplně jedno jestli jde o nové, nebo ojeté za pár korun.
Jan
Mě snad trefí. Půjčit auto za 560 Kč na 200 km a pak 3 Kč/km je hloupost nejvyšší pro majitele vozu. Na služební cestě by dostal skoro 8 Kč/km včetně benzínu. Když se odečte benzín za cca 2,50 Kč, tak mi vychází cca 5 Kč. Majitel vozu dotuje půjčení kolem 2 Kč na kilometr oproti zákonné náhradě. A to se vyplatí. :o)
Martin
Vyčůraný projet novodobé generace vysokoškoláku, co nechtějí makat a nebyli na vojně. Znám takových dost. Ničeho si neváží a vše je pro ně spotřební věc. Auto, žena a propiska se nepůjčuje.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze