Firma SmileCar věří v carsharing. Před pár dny ho spustila v Česku

Firma SmileCar věří v carsharing. Před pár dny ho spustila v Česku
  • Vše probíhá skrz chytrý telefon, tablet či webové rozhraní
  • SmileCar plánuje mít na konci roku největší vozový park v ČR
  • Součástí služby je pojištění, které je již zahrnuto v ceně

Nemáte automobil, ale rádi byste si ho občas půjčili? Bojíte se půjčoven? Pak možná pro vás je nejlepším řešením carsharing. Svůj vlastní spustila společnost SmileCar, která nabízí tzv. peer-to-peer carsharing.

„Většina majitelů využívá svůj vůz v průměru jednu hodinu denně. Zbylých třiadvacet hodin někde parkuje. Místo parkování můžete auto efektivně sdílet a nechat ho vydělávat. Pokud auto nevlastníte, ale zrovna ho potřebujete, můžete si ho půjčit přes SmileCar za zlomek ceny klasických půjčoven,“ uvedl Jan Charouz, spoluzakladatel a výkonný ředitel společnosti SmileCar.

Vše probíhá skrz aplikaci na chytrém telefonu, tabletu nebo počítači. Pokud chcete vaše auto ostatním půjčovat, pak si vytvoříte vlastní profil, stanovíte cenu, za kterou chcete auto pronajímat, a vyberete také dny, kdy je vůz k dispozici. Následně se na vás obrátí zákazníci, kteří by si od vás auto rádi zapůjčili.

SmileCar

„Oproti konvenční autopůjčovně, kde trvá půjčení auta kolem 40 minut, vyrazíte na cestu pomocí aplikace SmileCar již za několik minut. Služba je k dispozici non-stop a bude fungovat nejenom ve městech a kolem letišť, ale i v regionech,“ upozornil na hlavní výhodu generální ředitel LEO Express Peter Köhler. Právě pod křídly dopravce LEO Express projekt SmileCar vznikl. „Základem kvalitní dopravní sítě je propojení služeb veřejné dopravy a individuální dopravy. V budoucnu chceme půjčovat auta po celé střední Evropě, a to 24 hodin denně. V uzlových bodech může služba navazovat na jízdu naším vlakem nebo autobusem. Počítáme, že časem budou auta autonomní a na elektrický pohon,“ říká Köhler.

SmileCar

Při využívání služby máte k dispozici i pojištění od pojišťovny ČSOB, které je vytvořeno přímo na míru pro SmileCar. Vše je již zahrnuto v ceně vozidla. „Dbáme na prověřování majitelů, vozů i nájemců. Na začátku i na konci pronájmu majitelé spolu s nájemci vyplňují elektronický předávací protokol a po skončení pronájmu se obě strany vzájemně hodnotí,“ popisuje bezpečnostní opatření Charouz. Přes SmileCar automaticky probíhají i veškeré platby. SmileCar plánuje mít na konci roku největší vozový park v České republice. Carsharing je rozhodně budoucnost a jistě se prosadí i v České republice. Je jen otázkou, v jak brzké době.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze