BYD a Toyota budou spolupracovat na výrobě ryzích elektromobilů pro čínský trh

BYD a Toyota budou spolupracovat na výrobě ryzích elektromobilů pro čínský trh
  • BYD je velkým hráčem na poli elektromobility nejen v Číně
  • Toyota bude dále sázet na hybridní modely, ale na asijském trhu se dočkáme i elektromobilu
  • I Daimler má partnerství se společností BYD, se kterou vyrábí elektromobily pod značkou Denza

Automobilka Toyota je známa především díky svým hybridním technologiím. S logem Toyoty si můžete koupit hned několik modelů s hybridním pohonem a podobné je to u spřízněné automobilky Lexus. Jenže i na japonskou automobilku dojde a bude muset do své nabídky zařadit elektromobily.

BYD e6

Web electrek.co nyní píše, že Toyota bude v oblasti vývoje čistého elektromobilu sdílet know-how se společností BYD. Možná vám název této společnosti nic neříká, ale věřte, že na čínském trhu jde o velkého hráče co se týká výroby baterií, ale také elektromobilů. V minulosti jsme si jeden takový elektromobil dokonce vyzkoušeli. Jeho zpracování není nikterak povedené, ale cena vás zaujme podobně jako dojezd.

Toyota a BYD budou spolupracovat na bateriích, které později Toyota bude používat. Hybridů se japonská automobilka nevzdá, ale na asijském trhu bude prodávat i elektromobily. Zda se v dohledné době dostane nějaký elektromobil od Toyoty i do Evropy nevíme – přeci jen asijský trh je daleko silnější co se elektromobility týká.

Pro BYD to není první takové partnerství. Jedno už má uzavřené s Daimlerem, se kterým pro čínský trh staví elektromobily pod značkou Denza.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze