Bridgestone ukázal aplikaci FleetPulse. Má udržovat flotilová auta v dobrém stavu

Bridgestone ukázal aplikaci FleetPulse. Má udržovat flotilová auta v dobrém stavu
  • FleetPulse má zvýšit transparentnost technického stavu vozidel a tím i snížit pravděpodobnost neočekávaných a nákladných oprav
  • V současnosti je FleetPulse jediným řešením na trhu, které kombinuje kontroly vozidel, rezervaci servisního termínu a správu vozového parku

Společnost Bridgestone jistě znáte. Největší společnost na světě pro výrobu pneumatik a gumárenských produktů nyní přichází na trh s novým produktem FleetPulse. Jde o integrované řešení, které používá aplikaci pro mobilní telefony, centrální webové stránky a systém pro sledování tlaku v pneumatikách TPMS (Tyre Pressure Monitoring System).

FleetPulse má zvýšit transparentnost technického stavu vozidel a tím i snížit pravděpodobnost neočekávaných a nákladných oprav. FleetPulse automatizuje kontroly technického stavu vozidel, zjednodušuje vozovým parkům jejich provozní činnosti a také snižuje náklady na údržbu vozidel, což jsou další dvě klíčové výzvy pro vozové parky. Digitální doba změnila přístup k mobilitě a zároveň připravuje cestu pro novou generaci řešení. Díky pokroku ve vývoji senzorů a síťově propojených technologií lze nyní v dosud nevídaném rozsahu monitorovat provozní vlastnosti vozidla a jeho technický stav.

FleetPulse poskytuje tyto informace fleetovým zákazníkům, aby věděli, co se děje s jejich vozovým parkem, a mohli svým řidičům usnadňovat život na cestách. Řidiči a technici mají se speciální aplikací FleetPulse Android k dispozici uživatelsky přívětivou platformu pro snadné kontroly technického stavu vozidel, která nahrazuje současný manuální postup. Aplikace FleetPulse zajistí uskutečnění všech nezbytných kontrol, aby nic nezůstalo opominuto.

V současnosti je FleetPulse jediným řešením na trhu, které kombinuje kontroly vozidel, rezervaci servisního termínu, správu vozového parku a TPMS na jediné platformě, a zároveň umožňuje komunikaci v reálném čase mezi řidiči, techniky a fleetovými manažery prostřednictvím cloudu. FleetPulse lze používat kdykoli, jakýmkoli řidičem, napříč všemi značkami pneumatik. Aplikace je k dispozici pro zařízení s operačním systémem Android.

Aplikace FleetPulse a hardware pro TPMS bude na trhu k dispozici od září 2018 s bezplatnou zkušební lhůtou. Hardware pro TPMS bude možné pořídit na internetu nebo od vybraných prodejců. Jeho cena by se měla uživateli vrátit během jednoho roku na základě předpokladu, že typická souprava tahače a návěsu, provozovaná s optimálním tlakem v pneumatikách, dokáže v průměru ušetřit až 1 100 eur za rok na nákladech za palivo, pneumatiky a odstraňování defektů.

Paolo Ferrari, generální ředitel a prezident společnosti Bridgestone EMEA, k tomu řekl: „Z drobných opominutí při údržbě pneumatik a vozidel se mohou rychle vyvinout velké problémy. Z nich může vyplývat nejen ohrožení obchodních výsledků společnosti, ale také nepříznivý vliv na životy lidí. FleetPulse poskytuje majitelům vozových parků a řidičům nezbytné informace, aby se mohli takovým situacím vyhýbat. Bridgestone je hrdý, že stojí za dalším průkopnickým řešením pro vozové parky, které doplňuje stávající a již velmi úspěšné systémy programu ‚Total Tyre Care‘. Ať máte ve svém vozovém parku tahače, návěsy, rozmanitá nákladní vozidla, dálkové nebo městské autobusy či jejich kombinaci, FleetPulse je řešením pro správu vozového parku, které vám zajistí nepřetržitý provoz.“

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze