BMW testuje konfigurátor ve formě rozšířené reality

BMW testuje konfigurátor ve formě rozšířené reality
  • V rozšířené realitě vidíte vůz ve zvolené výbavě v kontextu reality
  • Virtuální objekty je možné prohlížet v jejich skutečné velikosti
  • Technologie bude k dispozici ve vybraných prodejnách

Každý, kdo miluje auta, někdy jistě strávil hodiny v konfigurátoru různých automobilek a vytvářel si auta svých snů. Divize „BMW i“ je první na světě, která ve dnes spuštěném pilotním programu svým zákazníkům při konfiguraci vozu zprostředkuje úplně jiný zážitek. Vše totiž bude probíhat za pomoci interaktivní rozšířené reality. Služba byla vyvinuta za pomoci technologie Tango od Googlu.

„Naše vozy jsou plné emocí. A abyste tyto emoce zažili, musíte mít možnost si vozy skutečně prohlédnout,“ odůvodnila nasazení AR technologie Andrea Castronovo, viceprezidentka BMW Group pro prodejní strategie a budoucí prodeje. „V situacích, kdy navolený model není na prodejně k dispozici, je vizualizace další skvělou možností,“ dodává Castronovo.

Pilotní program bude zatím fungovat pouze v deseti prodejnách, kde budou vybraní prodejci vybaveni tablety a mobily právě s technologií Tango. Díky ní si tak bude každý zákazník moci vyzkoušet, jak budou novému autu slušet různé kombinace barev a navíc nebude problém virtuálně otevřít víko zavazadlového prostoru nebo dveře a dokonce „nastoupit“ dovnitř, aby si budoucí majitel mohl lépe prohlédnout interiér vozu. Eric Johnsen, šéf oddělení Business Development for Augmented Reality společnosti Google, popsal výhody technologie takto: „Výjimečnou vlastností Tanga je skutečnost, že chápe kontext prostoru. Takže například kola se skutečně dotýkají země a zákazník tak má z celého zážitku daleko realističtější dojem.“

Při první příležitosti určitě nějakou takovou prodejnu navštívíme a přineseme vám dojmy z využívání zajímavé koncepce rozšířené reality, která dotváří vizionářské myšlení nové divize „BMW i“.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze