BMW investuje 200 milionů eur do elektromobilů. Má novou hnací soustavu i baterky

3
BMW investuje 200 milionů eur do elektromobilů. Má novou hnací soustavu i baterky
  • Důvodem je zaměření na získávání technických zkušeností z vývoje a výroby článků baterií
  • Soustava integruje elektromotor, převodovku i elektroniku v jednom celku
  • Elektromotor neobsahuje vzácné prvky a je nezávislý na zdrojích

BMW aktuálně vyvíjí již pátou generaci elektrické hnací soustavy plánované pro rok 2021. Hlavní změnou bude integrace elektromotoru, převodovky a výkonové elektroniky do jednoho celku. Výsledkem bude kompaktní řešení vyžadující především méně prostoru ve srovnání s trojicí samostatných komponentů používaných v předchozích generacích. Nová generace je navržena modulárně, takže bude připravena přizpůsobit se různým nárokům na zástavbu a úroveň výkonu budoucích elektrických vozů specifického zaměření. Zjednodušení bude mít samozřejmě také výhodu v ušetření nákladů.

BMW i3s, BMW i3 a BMW i8

Elektromotory BMW také nebudou obsahovat vzácné materiály, na kterých již nebude automobilka závislá. Nové pohonné ústrojí bude spolupracovat s novou baterií s plánovaným dojezdem 700 km. Při výrobě plug-in hybridů se počítá s reálným dojezdem 100 kilometrů (zhruba 140 kilometrů teoretických).

Během následujících čtyř let společnost investuje celkem 200 milionů eur a vytvoří 200 pracovních míst díky vytvoření nového centra zaměřeného na bateriové články. V centru se zkoncentrují znalosti a zkušenosti na jedno místo, což by mělo zajistit urychlení vývoje. Cílem tohoto centra je zdokonalování technologií článků baterií a jejich zavádění do výroby. Nové baterie ovlivní dynamiku, zásobu energie, nabíjení i životnost celého elektromobilu, proto jsou pro automobilku stěžejní. Centrum se otevře počátkem roku 2019.

Zdroj: press.bmwgroup.com

Diskuze ke článku
Roman Matúš Labuš
Roman Matúš Labuš
Bmw sa konečne uvedomilo a začalo pracovať. Jeho doterajšie elektromobili sú dosť bieda zatiaľ...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze