BMW i3 jako pojízdný bankomat? V Polsku již funguje

  • Údajně více jak 80 procent živnostníků a malých firem upřednostňuje hotovostní platby, ale ne vždy mají čas jít do banky
  • Bankomat umístěný ve voze BMW i3 si zavoláte pomocí aplikace, která je dostupná pro systémy Android a iOS
  • Pokud se služba uchytí, je v plánu její expanze do jiných měst a zemí, kde banka působí

Pokrok nezastavíme stejně jako zajímavé nápady, které je lidstvo schopno vymyslet. Žijeme v době, kdy nám chytré technologie a různé pracovní stroje zjednodušují život. Objednat si cokoli přes internet a nechat doručit až před vaše dveře je dnes každodenní realita. Stejné je to i s nákupem potravin. A ve Varšavě si nyní dokonce můžete objednat pojízdný bankomat.

Společnost Idea Bank z vozu BMW i3 udělala pojízdný bankomat, který na vaše přání dorazí na stanovené místo, abyste si mohli vybrat hotovost. Vše si domlouváte pomocí aplikace přes chytrý telefon se systémem Android nebo iOS. Vedení banky si údajně dělalo průzkum a zjistilo, že více jak 80 procent malých firem a živnostníků upřednostňuje platbu v hotovosti. Jenže ne vždy mají čas si někam odběhnout pro hotovost. Cílem společnosti je těmto lidem ušetřit čas a prosadit se na trhu s poměrně odvážným plánem. Idea Bank počítá s provozem celkem čtyř vozů BMW i3.

S největší pravděpodobností se jedná o čistě elektrické varianty, které jsou limitovány svým dojezdem okolo 150 kilometrů, což do jisté míry může být překážka. Na druhou stranu odlišit se od konkurence je dnes poměrně těžké a této společnosti se to povedlo.

TIP: BMW a Nissan spojí síly, v USA vybudují síť nabíjecích stanic

Pokud se službě bude dařit, pak je v plánu její rozšíření i do dalších velkých měst a jiných zemí, kde banka působí.

Zdroje: evobsession.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze