Autopilota uvedeme, až bude 100procentně funkční, říká BMW

Autopilota uvedeme, až bude 100procentně funkční, říká BMW
  • BMW nenabídne autonomní řízení, dokud nebude 100 procentně spolehlivé
  • Nejbližší budoucnost je podle BMW v autonomním parkování

Autopilot či samočinné řízení. Kolikrát jste již slyšeli toto spojení s automobilovým průmyslem? Věřte, že ho budeme slýchávat více a více. Nedávno se o těchto systémech rozpovídal generální ředitel BMW Harald Kruger.

„Systémy v automobilech nejsou to samé jako aplikace pro chytrý telefon. Na telefon můžete vydat software z 80 procent hotový a poté ho doladit s pomocí uživatelů. U automobilů si tohle nemůžeme dovolit,“ řekl Kruger.

BMW autopilot

Lehce svými slovy narážel na automobilky Tesla, která svého autopilota nabízí. Jenže ten není bezchybný a například v Hong Kongu již narazil na tamní legislativu. Na YouTube se také objevila celá řada videí, která ukazují nespolehlivost autopilota od Tesly, který posádky nejednou dostal do velmi nebezpečných situací, kdy byl potřeba zásah řidiče na poslední chvíli.

„Nebudeme autonomní řízení nabízet, dokud nebude 100procentně spolehlivé. Vše poctivě testujeme a již nyní máme systém, který umí jet na dálnici až 120 km/h zcela sám,“ dodal Kruger.

TIP: Koncept BMW i8 Spyder se ukáže na veletrhu CES

BMW se momentálně nejvíce věnuje automatickému parkování, které je k dispozici v nejnovějším modelu řady 7. Nejbližší budoucnost pak podle automobilky vypadá tak, že přijedete před garáž nebo před obchodní dům, kde si vystoupíte a automobil si sám najde místo a zaparkuje. Až poté přijde na řadu zcela autonomní řízení.

Zdroj: mashable.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze