Autonomní řízení Tesla FSD má být v Evropě dostupné už za pár měsíců

17
Autonomní řízení Tesla FSD má být v Evropě dostupné už za pár měsíců
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • V Číně a Evropě by se Full Self-Driving mělo objevit už v prvním čtvrtletí příštího roku
  • Aktuálně se čeká na schválení regulačními orgány

Americký zpravodajský kanál CNBC upozornil na to, že Tesla aktualizovala plány ohledně uvedení funkce Full Self-Driving (FSD). Konkrétně jsme se v příspěvku ze sociální sítě X, který můžete vidět níže, dozvěděli, že už v prvním čtvrtletí příštího roku zavede Full Self-Driving, díky němuž je vůz schopen za určitých podmínek samostatně jet po veřejných komunikacích, v Evropě a Číně s tím, že aktuálně se čeká na schválení regulačními orgány. Připomeňme, že technologie je aktuálně veřejně dostupná pouze řidičům v Severní Americe.


Ve stejném příspěvku Tesla navíc odhaluje i další novinky, včetně detailů o uvolnění Actually Smart Summon a funkcí Autopark plus FSD pro Cybertruck, který už jsme měli tu čest vyzkoušet přímo v ČR. V příspěvku výše se také můžete dočíst o vylepšení schopnosti sledování řidičovo pozornosti, i když má nasazené sluneční brýle.

Připomeňme, že před pár měsíci Tesla slavila velký úspěch, když jí čínské úřady po přijetí Elona Muska čínským premiérem Li Čhiangem udělily předběžné povolení k používání asistenčního systému FSD v zemi. Schválení výrazně pomohla již dříve deklarovaná spolupráce s čínskou společností Baidu, jejíž mapové podklady na úrovni ulic bude Tesla využívat.

Vyzkoušeli jsme režim Tesla Smart Summon v Česku. Jak funguje?

Aktuální oznámení bylo pozitivně přijato ze strany investorů, těsně po něm totiž rostla hodnota akcií o více než 7 %, jak dodává insideevs.com. Na závěr se nicméně sluší dodat, že časový odhad zavedení funkce v Evropě a Číně může být až příliš amciózní, jak bývá u prohlášení Elona Muska a Tesly běžné. Záleží totiž, jak rychle se k technologii autonomního řízení Full Self-Driving vyjádří právě regulační orgány.

Diskuze ke článku
Jan Jakubík
Jan Jakubík
Naposledy upraveno: včera 08:35
Bože, to bude ostuda, až to začne autonomně vytvářet chaos a bourat. :-D
Josef L
Josef L
Kurňa, nechtělo by se mi řešit havárii s Muskem, za volantem nikdo, tedy řidič neznámý....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze