Autonomní auto Applu se připletlo do další dopravní nehody

Autonomní auto Applu se připletlo do další dopravní nehody
  • Jeden z autonomních Lexusů společnosti Apple se 15. října zapletl do menší dopravní nehody
  • Vůz byl ale v době nehody řízen manuálně

Jeden z Lexusů společnosti Apple, které jsou vybaveny autonomním řídícím systémem, se 15. října zapletl do menší dopravní nehody. Podle zpráv byl ale Lexus v době nehody řízen manuálně, přičemž dle vyšetřování řidič autonehodu nezavinil, jelikož nedostal přednost od projíždějící Toyoty. Incident se odehrál poblíž hlavního kalifornského sídla Applu.

Oba vozy utrpěly menší škody a žádná zranění nebyla hlášena. 15. října v 10:28 ráno se srazilo zkušební vozidlo Applu s Toyotou Camry při odbočování na Stewart Drive z North Wolfe Road. Toyota narazila do Lexusu přibližnou rychlostí 25 km/h. Tak zní oficiální zpráva o dopravní nehodě.

Je to již podruhé, kdy testovací vozidlo Applu bylo součástí dopravní nehody. V srpnu se během testování softwaru srazilo s Nissanem Leaf. Automobil Applu se zde pohyboval minimální rychlostí, jelikož se zrovna připojoval k serverům jablečné společnosti. Ani v tomto případě nedošlo k žádným zraněním. Apple má v tomto případě, stejně jako ostatní výrobci autonomních vozidel v Kalifornii, povinnost informovat příslušné úřady o dopravních nehodách, v němž jsou zapleteny i testovaná autonomní vozidla.

Zatím není jasné, jaké plány má Apple se svým softwarem pro autonomní vozidla. Samozřejmě se nabízí možnost představení vlastního modelu. S touhle myšlenkou si pohrávají analytici, kteří se shodují v tvrzení, že by takové vozidlo mohl Apple představit někdy mezi lety 2023 až 2025.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze