Apple myšlenku vlastního auta neopouští. Z Tesly se vrací bývalý zaměstnanec

Apple myšlenku vlastního auta neopouští. Z Tesly se vrací bývalý zaměstnanec
Fotografie: Autoevolution
  • Dříve se mluvilo o tom, že Apple skutečně pracuje na svém automobilu
  • Později se zdálo, že Apple se spíš věnuje pouze určitým technologiím
  • Nyní se z Tesly vrací Doug Field, který tam řídil vývoj vozidel
  • Podle všeho by Field měl vést v Applu tajemný projekt Titan

Postaví Apple svoje auto, nebo nepostaví? Napsalo se o tom už opravdu hodně. Dříve se spekulovalo, že Apple pracuje na projektu Titan, což měl být onen automobil z dílny Applu. Později se však mluvilo o tom, že Apple spíše pracuje na autonomních technologiích, které by mohl prodávat automobilkám. Přeci jen postavit od základu své auto by i pro tak bohatou společnost jako je Apple mohl být problém. Pak to vypadalo, že Apple si na všechno sám netroufne a na určitých věcech bude spolupracovat se společností Bosch. Ta mimo jiné dodává spoustu komponent automobilkám pro adaptivní tempomat a další chytré asistenty.

Pět let zpátky odešel z Applu do Tesly i člověk jménem Doug Field. Ten měl v Tesle pod palcem vývoj vozidel. Nyní si ho ale Apple přetáhl zpět do svých řad. Mohl by tak vést projekt Titan a využít své znalosti ke stavbě automobilu od Applu. Z Applu však odešlo vícero lidí. Někteří zamířili podobně jako Field do Tesly, jiný zase k Faraday Future.

Návrat zpět do Applu potvrdil i samotný Apple. Otázkou je, na jakou pozici se Field posadí. Jedná se o pouhé spekulace, ale nebojíme se tvrdit, že Apple na věcech z automobilového průmyslu opravdu pracuje. Zda se bude jednat o kompletní automobil, nebo jen nějaké dílčí technologie, které pak bude Apple prodávat automobilkám, je ve hvězdách. Odpověď na tuto otázku se s velkou pravděpodobností dozvíme někdy v budoucnosti.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze