Faraday Future FF91 skutečně míří do produkce. Tohle je první 1000koňový kus

Faraday Future FF91 skutečně míří do produkce. Tohle je první 1000koňový kus
Fotografie: Faraday Future
  • První kus by se měl k zákazníkovi dostat v prosinci
  • Cena přesáhne 6,5 milionu korun

O společnosti Faraday Future koluje mnoho řečí a většina je spíše skeptická. Plán automobilky je doručit první vůz zákazníkovi již v prosinci, což je přinejmenším sebevědomý plán. První produkční kousek však již vyjel z továrny v Hanfordu v Kalifornii, kde mimochodem firma Pirelli vyráběla své pneumatiky. První bílý jezdec tak dává všem investorům šanci, že jejich peníze nepřijdou vniveč

.
Faraday Future FF 91

Faraday Future bojoval s financemi, naštěstí se však minulý měsíc dostala ke slovu hongkongská firma Evergrande Health, která do firmy „nalila“ dvě miliardy dolarů. I proto se první sériový kus může pyšnit speciálním celohliníkovým rámem vyráběném v kombinaci s ocelovými panely. Výkon 1 050 koní by měl velké SUV vystřelit na stovku za 2,5 vteřiny. Obrovská 130kWh baterie prý vystačí na dojezd přes 600 kilometrů. V téměř 200 kilometrech za hodinu však dokázal prototyp jet pouze 55 minut, což zas tak úžasná vizitka není, ale uvidíme, jak na tom bude sériová verze. Cena by měla přesáhnout částku v přepočtu 6,5 milionu korun.

My jsme si mohli Faraday Future poprvé podrobně prohlédnout před rokem a půl na tiskové konferenci v Las Vegas, kde byl vůz představen. Podívejte se na naše video z akce.

Faraday Future FF91 – CES 2017

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze