Auto od Applu nebude. Americký gigant pracuje na autonomních systémech

Auto od Applu nebude. Americký gigant pracuje na autonomních systémech
Fotografie: Apple
  • Tim Cook potvrdil, že Apple pracuje na autonomních systémech pro auta
  • Nejspíše jde o bájný projekt Titan, na němž pracuje až tisíc inženýrů

Pracuje Apple na svém autě nebo jen na softwaru pro autonomní řízení? Debaty posledních několika měsíců jsou u konce – druhá možnost je správně. Stav věci potvrdil samotný CEO Applu Tim Cook.

Apple car

„Můžeme to považovat za matku všech našich projektů,“ řekl Cook. „Autonomní systémy jsou pro nás neuvěřitelně vzrušující, ale uvidíme, jakou cestou půjdeme. Nechceme prozrazovat, co přesně budeme dělat, ale jde o autonomní technologii, kterou považujeme za velmi důležitou,“ dodal.

V minulosti se spekulovalo o projektu Titan, který měl zastřešovat vůz s logem Applu ve znaku. Nakonec to tedy vypadá, že Apple nepracuje na svém vlastním autě, ale pouze na softwaru. To celé dává smysl. Ačkoli Apple má obrovskou sílu, především pak finanční, vyrábět auto není jednoduché. Minimálně Tesla by o tom mohla vyprávět – zpracování jejích vozů nadále není na tak vysoké úrovni, jak by člověk za své těžce vydělané peníze čekal.

Nejspíše tedy Titan zastřešuje vývoj různých systémů, které by později Apple mohl nabízet automobilkám. Na projektu prý pracuje až tisíc inženýrů. Apple tak zjevně dělá vše pro to, aby byl i v této iniciativě úspěšný.

Nemusí jít však pouze o autonomní systémy, ale také o systémy, které by mohly vést ke snazšímu využívání carsharingu nebo navýšení komfortu při jízdě.

Zdroj: theverge.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze