Apple mohutně investuje do dopravních autonomních systémů

Apple mohutně investuje do dopravních autonomních systémů
  • Cupertinská firma využívá i metodu strojového učení
  • Na investice se přišlo díky dopisu do NHTSA

Kalifornská společnost Apple se kolem automobilového průmyslu „motá“ již dlouho. Od projektu Titan, který se zaobíral vývojem automobilu, se však upustilo. Později to vypadalo, že firma připravuje autonomní systém. Až teď se ale tato domněnka potvrdila.

Steve Kenner, ředitel pro integritu výrobků ve společnosti Apple, poslal dopis NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration – Národnímu úřadu pro bezpečnost silničního provozu), ve kterém se jasně vyjadřuje o autonomních systémech. V dopise stojí: „Apple využívá strojové učení pro chytřejší, intuitivnější a osobnější produkty a služby. Firma mohutně investuje do studia strojového učení a automatizace a je nadšená z potenciálu automatizovaných systémů v mnoha oblastech včetně dopravy.“

Apple car

Apple se tedy chce aktivně podílet na vývoji autonomních systém. Dopis už okomentoval i mluvčí společnosti: „Vznesli jsme několik připomínek vůči úřadu NHTSA, protože společnost Apple mohutně investuje do učení strojů a autonomních systémů. Je zde mnoho možností, jak aplikovat tyto technologie, a jednou z nich je samozřejmě budoucnost dopravy. Z tohoto důvodu chceme pro tento průmysl definovat osvědčené postupy.“ Kam autonomní systém bude firma instalovat, zatím nevíme, pravděpodobně ale bude spolupracovat s nějakou z již zaběhnutých automobilek.

Zdroje: techcrunch.com, electrek.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze