Tim Cook o Applu v automobilovém průmyslu

4
Tim Cook o Applu v automobilovém průmyslu
  • Ředitel cupertinské společnosti řekl, že přinese revoluční zážitek z jízdy
  • Pravděpodobně půjde o autonomní systém

O tom, že se Apple zaobírá automobilovým průmyslem, již bylo napsáno dost, vlastně jde i o jedno z témat našeho posledního mobilecastu. Přestože se o projektu Titan mluví, žádná oficiální zpráva ze strany společnosti Apple nebyla zveřejněna. Včera však poprvé toto téma nakousl ředitel firmy s nakousnutým jablíčkem ve znaku Tim Cook. Jak je však pro kalifornskou značku typické, nepřišel k nám se zrovna specifickým oficiálním vyjádřením.

Tim Cook doslova řekl: „Nechci šířit nějaké drby, vždy jsme ale hledali cesty, jak bychom mohli zákazníkům přinést nové zážitky s produkty v různých odvětvích. Nepřetržitě hledíme na nové možnosti a automobilový průmysl je obrovský sektor. Je zde mnoho různých technologií, které přinesou zcela revoluční zážitek z jízdy.“ Jakkoli se nám slova Tim Cooka líbí, společnost prý nyní nemá žádnou zprávu, kterou by nám mohla oznámit.

Apple car

Stále si nemyslíme, že vůz od Applu minimálně v blízké budoucnosti spatří světlo světa. Slova Tima Cooka o zcela novém zážitku z jízdy spíše poukazují na uvedení autonomního systému. Pokud nepůjde o automobil vlastní výroby, velmi nás zajímá značka, v jejímž voze se technologie objeví. Nové informace také mluví o tom, že Apple používá pro testování autonomních systémů virtuální realitu. Vyhýbá se tak zbytečným nákladům a hlavně prozrazení nové technologie. Jen na VR však nemůže celý systém postavit, proto bude muset dříve nebo pozdě s pravdou ven. Jestli jde o autonomní systém, neopouští nás také otázka, proč by mělo jít o revoluční zážitek z jízdy. Na takové technologii pracuje několik značek v čele s Teslou, která má před ostatními velký náskok.

Zdroj: theverge.com

Diskuze ke článku
simeon
Ještě nikdy vás nikdo nesvezl? Ještě nikdy jste nebourali? Ještě nikdy nad vámi nemělo auto absolutní moc? Pak zkuste iCar, revoluci na silnicích a na vašich účtech
ASR
Jasné Apple Car. Auto porovnateľné s Fabiou za cenu Ferrari a to sa opaltí !
SDE
Nedá sa sem prihlásiť cez Google účet. Používam Chrome...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze