Apple své automobilové snahy nevzdal. Potvrdil převzetí startupu Drive.ai

Apple své automobilové snahy nevzdal. Potvrdil převzetí startupu Drive.ai
  • Startup Drive.ai byl ohodnocen na 200 milionů dolarů, tedy asi 4,4 miliardy Kč
  • Drive.ai vyvíjí autonomní řízení podobně jako Waymo, dceřiná firma Googlu
  • Co přesně má Apple se společností v plánu není známo

Začátkem měsíce se vyrojilo hned několik spekulací, že Apple přemýšlí nad koupí startupu Drive.ai, a to hned z několika důvodů. Jednak Apple patří mezi společnosti, které rozhodně nemusí šetřit – pokud se cupertinské společnosti hodí nějaké know-how, nemusí se při akvizicích držet nijak zpátky. A za druhé – Apple už několik let laškuje s automobilovým průmyslem. Uteklo pár týdnu a samotný Apple akvizici potvrdil médiu axios.com. Naposledy byla společnost ohodnocena na 200 milionů dolarů, tedy zhruba 4,4 miliardy korun. Podle 9to5mac.com si Apple ještě předtím z úspěšného startupu, který se věnuje autonomnímu řízení, stihl přetáhnout některé inženýry.

Drive.ai

Drive.ai je zajímavý v tom, že vyvíjí řešení, která dokáže jakékoli auto proměnit v autonomní. Nejde tedy o konkrétní hardware a software pro určitý model, ale o univerzální systém.

Co přesně Apple se společnost zamýšlí není známo. Poslední informace přímo z Applu vypadala tak, že ve svém tajném projektu s názvem Titan už nechce pokračovat. Podle všeho výpověď dostalo více jak 200 lidí, kteří se na projektu podíleli. Zdálo se, že Apple ze své snahy vstoupit do automobilového průmyslu upustil. Nyní se však karta zase obrací.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze