Apple na autě nepracuje, kuje ale autonomní pikle s Boschem

Apple na autě nepracuje, kuje ale autonomní pikle s Boschem
Fotografie: Autoevolution
  • Obě firmy společně plánují vyvinout autonomní systém
  • Datum první veřejné prezentace výsledku zatím neznáme

Bývaly doby, kdy byl Apple plný ambicí vytvořit vlastní vůz se jménem Titan v rámci stejnojmenného projektu. Toto období bohužel dávno pominulo a dnes již víme, že automobil by byl i pro tak obrovskou firmu jako Apple velké sousto. To, jak jsme několikrát kolem sídla ovocné firmy viděli, jak se prohání dodávky s přídavnými senzory, však rozhodně nebyla náhoda.

Asistent jízdy v pruhu

Firma Steva Jobse a Steva Wozniaka v únoru uvedla seznam dodavatelů, mezi kterými byla i společnost Bosch a její automobilová divize. Spolupráci potvrdil i německý Bosch, což přimělo Apple ke sdělení aspoň základních podrobností: „Naše společnost silně investuje do vývoje automatizace a učení strojů. Jsme nadšeni z myšlenky využít tyto systémy v mnoha odvětvích včetně dopravy.“

Bosch dnes nevyrábí pouze pračky, ale je jedním z lídrů při vývoji autonomních technologií ve vozech. Většina systémů, jako je ten pro udržování v jízdním pruhu nebo hlídání mrtvých úhlů například ve vozech Volkswagenu, pochází pravděpodobně právě od německého přeborníka na automobilové systémy. Zkušenosti tak možná bude více čerpat Apple od Bosche než naopak. Kdy uvidíme první jablečné plody spolupráce, zatím nevíme.

Zdroje: carscoops.com, products.bosch-mobility-solutions.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze