NVIDIA a Bosch půjdou proti Intelu a jeho akvizici Mobileye

NVIDIA a Bosch půjdou proti Intelu a jeho akvizici Mobileye
  • Bosch a NVIDIA uzavírají partnerství ohledně autonomních systémů. Jde o reakci na nejnovější akvizici Intelu
  • Mobileye, který Intel koupil za 15 miliard dolarů, pokrývá skoro 70 procent trhu

NVIDIA spolupracuje s automobilkami jako je Audi, Mercedes či Tesla. Před pár dny koupil Intel společnost Mobileye za 15 miliard dolarů, díky čemuž je Intel schopný pokrýt jak hardwarovou, tak softwarovou část autonomního řízení. Tím se celá situace pro firmu NVIDIA značně zkomplikovala.

Výpočetní jednotka pro autonomní jízdu

Proto bude NVIDIA spolupracovat se společností Bosch. Mobileye pokrývá skoro 70 procent trhu. Hned 27 automobilkám dodává kamery a software pro autonomní řízení. Partnerství společností NVIDIA a BOSCH je tedy logickým krokem. Zatímco NVIDIA se má starat o vývoj čipů, Bosch vše může napojit na své senzory a systémy vozidla, se kterými má četné zkušenosti. Často skloňovaným rokem, kdy bychom mohli autonomní auta běžně potkávat, je rok 2020. Cílem spolupráce je vytvoření automobilového superpočítače.

Například na veletrhu CES ukázala NVIDIA své vlastní auto BB8, které zvládá jezdit cela autonomně. V posledních několika měsících jsme svědky toho, jak se velké společnosti spojují, aby sdílely své technologie, know-how či výrobky a dokázaly na trh dostat fungující autonomní systém. Tento segment má velký potenciál. Hodnota segmentu autonomních vozidel a souvisejících technologií se odhaduje asi na 3 miliardy dolarů. V roce 2025 to má být již 96 miliard a o deset let později dokonce miliard 290.

Zdroj: nvidianews.nvidia.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze