Automobilka neuhlídala fotky Fiatu 500e. Technická data se dozvíme už zítra

Automobilka neuhlídala fotky Fiatu 500e. Technická data se dozvíme už zítra
  • Přísné emisní normy, to byl hlavní důvod pro vývoj nové generace
  • Spekuluje se, že papírový dojezd bude 200 kilometrů

Představení má proběhnout až zítra, ale už dnes se na internetu objevilo hned několik fotek nové generace elektrického Fiatu 500e. Ačkoli letošní ročník autosalonu v Ženevě bude kvůli Coronaviru bez návštěvníků, prakticky každá automobilka bude mít online konferenci. A Fiat bude mezi nimi a svůj nový elektromobil představí prozatím také pouze virtuálně.

Fiat 500e (2021)

Pojďme ale zpátky k Fiatu 500e. Ten má lehce odvážnější design, který zahrnuje kulaté světlomety nebo logo „500“ na přídi. Interiér je minimalistický a sází na jednu řadu klasických tlačítek pod displejem infotainmentu. Dobrou zprávou pro milovníky kabrioletů je, že i tato karosářská verze bude k dispozici, jak píše electrek.co.

Důvod, proč Fiat musel začít pracovat na nové generaci tohoto elektromobilu, je jasný. Emisní normy jsou přísné: to byl hlavní podnět, proč brzy uvítáme Fiat 500e na různých trzích. Mnoho informací nyní nemáme, spekuluje se o dojezdu 125 mil, tedy 200 kilometrů. Více informací se dozvíme už v následujících hodinách. Předchozí generace se na českém trhu neprodávala a určena byla zejména pro trh v Kalifornii, ale i tak jsme měli možnost tuto americkou variantu otestovat. Auto se totiž stalo velmi oblíbeným ojetým malým elektromobilem a do Česka jich dovozci dovezli desítky kusů.

Fiat 500e (test)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze