Audi testuje Q6 e-tron Sportback. Dorazí na nové platformě PPE

Audi testuje Q6 e-tron Sportback. Dorazí na nové platformě PPE
Fotografie: Audi
  • Audi Q6 e-tron se představí příští rok
  • Nabídne novou platformu PPE a tři displeje v kabině
  • Na výběr bude opět několik variant

Přípravy na příchod Q6 e-tron probíhají a nyní se objevily snímky zamaskované verze prototypu, se kterými přichází motor1.com. Dávají lehce najevo, co vlastně máme čekat v roce 2024, kdy novinka dorazí na světový trh. Na silnici byla zachycena sportovněji tvarovaná verze Sportback, což nese oběť v podobě menšího prostoru pro hlavu na druhé řadě sedadel. Design Q6 e-tron bude inspirován současnými modely Audi, a tak lze očekávat úzké hlavní LED světlomety, které za příplatek dostanou chytré funkce Matrix a promítání symbolů na silnici.

Audi Q6 e-tron Sportback dostane moderní palubní štít. Nabídne nové rozhraní a rychlé reakce, přičemž bude tvořen digitální přístrojovou deskou s 11,9" a dále nebude chybět 14,5" displej infotainmentu. Chystaná Audi umožní za příplatek instalovat třetí displej před místem spolujezdce. Automobilka tak následuje Mercedes-Benz a jeho MBUX Hyperscreen. Třetí dodatečný displej v Q6 e-tron nabídne velikost 10,9" a půjde na něm sledovat televizní vysílání nebo hrát hry. V tomto ohledu bude Audi Q6 e-tron převratné, což platí i pro použitou hnací techniku.

Audi Q6 e-tron – první dojmy


Novinka totiž dorazí na modulární platformě Premium Platform Electric (PPE), což znamená mnohem rychlejší nabíjení, lepší dojezd a hospodárnost jednotky. Do nabídky zamíří hned několik verzí, přičemž vrcholem by se stane nejspíše verze S. Více technických podrobností zatím k modelu Q6 e-tron není známo, a tak si budeme muset počkat na premiéru, která se uskuteční přesně za rok.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze