Audi RS7 bude nejspíš 700koňové plug-in hybridní monstrum s motorem z Panamery

Audi RS7 bude nejspíš 700koňové plug-in hybridní monstrum s motorem z Panamery
  • Ve sportovní A7 budou k dispozici dvě varianty
  • Elektromotor by měl sám o sobě dodávat výkon 150 koní

Šéfdesignér Audi Marc Lichte se rozmluvil o Audi RS7 Sportback, které bude mít víc než zajímavý systém pohonu. Vůbec poprvé se budete moci rozhodnout mezi dvěma variantami v různých výkonových verzích. Ta základní si bude tykat s 4litrovým osmiválcem, který hraje první housle v Bentley Continental GT a Porsche Panamera Turbo. Brutální klasika dodává 650 koní výkonu a 812 Nm točivého momentu. Motor bude spolupracovat s osmistupňovým automatem, který pomůže vozu zrychlit na stovku pod 4 vteřiny a na osmý převodový stupeň bude moci uhánět až 305 km/h.

Druhou výkonovou variantu bude možné zapojit do zásuvky a opět půjde o „poršácké“ vnitřnosti, konkrétně z Panamery Turbo S E-hybrid, která je aktuálně nejrychlejší Panamerou. Taktéž osmiválec s objemem 4,0 litru bude mít výkon „pouze“ 550 koní, dostane ale pořádnou porci výkonu od elektromotoru. Ten by měl přidávat 150 koní a vůz přivést k celkovému výkonu 700 koníků. Je ale většinou pravidlem, že pokud lze obě síly motorů čistě sčítat, většinou se každá motorizace stará o svou nápravu. Pokud je elektromotor umístěný například v převodovce, zpravidla se několik procent výkonu ztrácí.

Audi A7/RS7 jsme již viděli párkrát testovat a vzhledem nás nejspíš nepřekvapí. Exteriér velmi připomíná menší A5 Sportback a přídomek RS přidá pár kudrlinek v podobě nasávacích otvorů. Postupem času můžeme určitě očekávat příchod dalších sportovních plug-in hybridů, jinak než elektromotorem se totiž výkon spalovacího motoru již navýšit nedá.

Zdroj: carscoops.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze