Audi RS6 e-tron vyfoceno při testování. Něco mu chybí

Audi RS6 e-tron vyfoceno při testování. Něco mu chybí
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • Ostrá verze elektrického sedanu RS6 už se intenzivně testuje
  • Na trh dorazí později než výchozí sedan A6 e-tron, tedy po roce 2024
  • Definitivní specifikace zatím neznáme, ale zjistili jsme další novinku

Server motor1.com přinesl další porci špionážních fotografií, které dodaly nové krmivo dohadům mezi fanoušky ingolstadtské značky. Zatímco tvary budoucích elektrických Audi A6 e-tron a RS6 e-tron už víceméně známe a linie pod intenzivním maskováním nám přitakávají, aktuálně se řeší designové detaily. Všímavé oči odhalily velký lichoběžníkový náběr v předním nárazníku a také dělené světlomety, jejichž definitivní podobu v této chvíli také ještě neznáme.


To jsou samozřejmě podružnosti, nicméně nejnovější snímky odhalily další zajímavost. Testovaný prototyp totiž postrádá klasická zrcátka a jejich místo na A-sloupkách zabírají typické stopky zpětných kamer. Nevíme, zda se tato novinka dostane do sériové výroby, ale vzhledem k tomu, že větší Audi e-tron/Q8 ji nabízí už nějaký čas, by to o třídu níže dávalo smysl.

A můžeme i dál spekulovat o technice. Zatímco o základním Audi A6 e-tron už víme, že vyjede na platformě PPE se 100kWh baterií, nabídne 476 koní a stokilometrovou rychlost pokoří z klidu pod čtyři sekundy, RS6 půjde určitě dál. Ale ještě není známo, o kolik. Ani zda si také bude muset vystačit se stejnou baterií, která by logicky omezila dojezd. Základní sedan A6 e-tron totiž slibuje 700 km.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze