Zaměstnanci Tesly si přeposílali skandální videa z interiérové videokamery vozidel

Zaměstnanci Tesly si přeposílali skandální videa z interiérové videokamery vozidel
Fotografie: fDrive.cz
  • Bývalí zaměstnanci Tesly vypovídali o tom, jak si běžně posílali snímky a videa zachycená kamerou uvnitř vozu
  • Podle výrobce jsou tyto záznamy naprosto anonymní a nemohou být spojeny s konkrétními vozidly a jejich majiteli
  • Výpověď však svědčí o opaku

Součástí vozidel Tesla je kromě řady chytrých prvků pro zvýšení bezpečnosti (nejen) autonomního řízení také schovaná interiérová kamera. Záznamy z ní jsou podle amerického výrobce naprosto anonymní a nemají být jakkoliv spojeny s konkrétními vozidly a jejich majiteli, přesto však nyní několik bývalých zaměstnanců Tesly tvrdí opak.

V rámci rozhovoru pro Reuters bývalí zaměstnanci prozradili, že si mezi sebou v letech 2019 až 2022 běžně přeposílali snímky a videa zachycená na interiérovou kameru. Na nich figuroval kromě dalších intimních záběrů například nahý muž, rozzuření řidiči, ale také záznam toho, jak Tesla ve vysoké rychlosti srazila dítě na kole. Na základě těchto odhalení se rozhodl jeden z majitelů vozu značky Tesla, Henry Yeh, podat žalobu na Teslu za zneužívaní těchto dat, neboť se ukázalo, že nejsou anonymní a konkrétní záznamy lze snadno spojit s lokací automobilů a potenciálně i s jednotlivými majiteli vozidel. Bývalí zaměstnanci mohli skrze kamerky rovněž kdykoliv nahlížet do garáží majitelů, i když byly vozy „vypnuté“.

Takto byl mimo jiné špehován i samotný Elon Musk, v jehož garáži se nachází speciální upravený vůz à la ponorka Lotus Esprit, který jste mohli spatřit ve filmu James Bond: Špion, který mě miloval z roku 1977. Právě tento unikátní model Elon Musk totiž vydražil na aukci v roce 2013.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze