Autokamera Nextbase iQ s umělou inteligencí bude využívat konektivitu od Vodafonu

Autokamera Nextbase iQ s umělou inteligencí bude využívat konektivitu od Vodafonu
Fotografie: Nextbase
  • Platforma Vodafone IoT Connection umožňuje, aby Nextbase iQ měla přístup k sítím více mobilních operátorů
  • Nextbase iQ využívá 4K infračervený systém se třemi kamerami
  • Navíc zvládá detekci radarů či sledování vozidla v reálném čase

Společnost Nextbase, která se specializuje na palubní kamery, dnes spolu s operátorem Vodafone oznámila exkluzivní partnerství s cílem zavést do odvětví palubních kamer konektivitu IoT. Díky nejnovějšímu celoevropskému řešení Managed Automotive IoT Connectivity od Vodafonu bude s Nextbase iQ každé vozidlo lépe zabezpečené, chytřejší a bezpečnější.

Autokamera Nextbase iQ poprvé vystavená v Evropě na veletrhu IFA 2022 v Berlíně poskytuje veškerou bezpečnost a zabezpečení, které spotřebitelé očekávají přístupné prostřednictvím zcela nové aplikace Nextbase iQ. Partnerství výrazně zlepšuje přístup řidičů v celé Evropě k funkcím, jako jsou detekce radarů, inteligentní systém parkování a nouzové SOS volání. Tyto funkce jsou schopny posunout jakékoli vozidlo jakéhokoli stáří, modelu nebo specifikace na novou úroveň konektivity a inovací – a v některých případech i překonat úroveň vozidel zcela nových.

Jak propojení funguje?

Na rozdíl od běžných spotřebitelských SIM karet umožňuje platforma Vodafone IoT Connection, aby Nextbase iQ měla přístup k sítím více mobilních operátorů a vyhnula se problémovým místům, která standardní spotřebitelské SIM karty jednoho operátora nemohou překonat. Řešení tak bude mít větší geografický dosah než konkurence, navíc je speciálně vytvořeno tak, aby zajistilo maximální bezpečnost díky vyhrazené síťové architektuře, která není sdílena s veřejností.

Nextbase iQ je „živý produkt“, což znamená, že se bude neustále vyvíjet a v průběhu vlastnictví spotřebitelem budou přidávány další funkce. Richard Browning, CMSO společnosti Nextbase, uvedl: „Bez bezpečnosti a konzistence, kterou poskytuje platforma Vodafone IoT, bychom jednoduše nebyli schopni poskytnout spotřebitelům špičkový zážitek a dosáhnout plného potenciálu našeho produktu.“

Palubní kamera s umělou inteligencí

Na míru vyrobená čipová sada Ambarella s podporou umělé inteligence umožňuje kameře Nextbase IQ průběžně a na dálku prostřednictvím služby Nextbase Cloud zavádět další nejmodernější aktualizace technologií na podporu řízení. „Záměrem kamery Nextbase iQ je nabídnout všem řidičům bezpečnost a zabezpečení, které jsou k vidění u nových špičkových vozidel. Bariéry pro nákup těchto nových, technologicky vyspělých vozidel jsou příliš vysoké, a proto se zaměřujeme na to, abychom tyto inovace přinesli naprosté většině lidí, kteří nevlastní nové špičkové vozidlo nebo si ho nemohou dovolit. V podobě Nextbase iQ jsme vytvořili dlouhodobé, vysoce propojené hardwarové řešení, které může všem řidičům nabídnout úroveň inovací, která dříve nebyla možná. Výkonnostní úroveň hardwaru nám umožní v budoucnu pokračovat v rozšiřování nabídky produktů o nové služby a funkce založené na umělé inteligenci, jako jsou sofistikované systémy ADAS, DMS a komunikace V2V s podporou umělé inteligence, stejně jako sdílení informací o problémech na cestě v rámci komunity,“ dodává Richard Browning.

Nejdůležitější funkce využívající trvalé připojení:

  • 4K infračervený systém se třemi kamerami.
  • Přístup k živému náhledu v reálném čase kdykoli a odkudkoli.
  • Detekce radarů – zjišťování přítomnosti, směru a vzdálenosti ostatních účastníků silničního provozu.
  • Roadwatch AI, patentovaná technologie umělé inteligence – zajišťuje sledování rychlosti a trajektorie ostatních vozidel v reálném čase, aby bylo možné předvídat a zaznamenávat incidenty jak ve vozidle, tak mimo něj.
  • Emergency SOS (ESOS) – po vážné nehodě automaticky upozorní záchranné složky na polohu a další důležité údaje.
  • Sledování v reálném čase – pomocí vestavěného extrémně přesného GPS majáku pro určení polohy a videa synchronizovaného v reálném čase.
  • Funkce Smart Sense Parking – využívá technologii prostorového povědomí s umělou inteligencí vyvinutou společností Nextbase pro zachycení kritických okamžiků před jakoukoli událostí a po ní.
  • Driver Aware (DMS) – inteligentní systém sledování řidiče, který bojuje proti rozptýlení a/nebo ospalosti řidiče.
  • Vehicle Aware (ADAS) – pokročilý asistenční systém řidiče, který sleduje silnici a vozidla před kamerou a upozorňuje řidiče na nebezpečí spojená s vozidly a chodci.

Nick Gliddon, obchodní ředitel společnosti Vodafone: „Cílem společnosti Vodafone je spolupracovat s partnery, jako je Nextbase, a zajistit, aby konektivita byla základem inovací, díky nimž budou nové produkty lepší, bezpečnější a ekologičtější. Tato technologie nejenže poskytuje zákazníkům klid, protože sledování vozidel v reálném čase je otázkou jednoho kliknutí, ale také zvyšuje bezpečnost silničního provozu tím, že umožňuje lepší informovanost řidičů o okolí a upozorňuje na potenciální nebezpečí. Ať už se na to díváte z jakéhokoli úhlu pohledu, konektivita je hnací silou velkých skoků v oblasti bezpečnosti, výkonu a zabezpečení.“

Dostupnost

Nový systém Nextbase IQ, který obsahuje řadu možností předplatného Vodafone IoT, bude k dispozici ve 2. čtvrtletí 2023 u prodejců po celé Evropě. Ceny budou oznámeny na začátku roku 2023.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze