Palubní kamera Nextbase iQ s umělou inteligencí přichází na český trh

Palubní kamera Nextbase iQ s umělou inteligencí přichází na český trh
Fotografie: Nextbase
  • Nextbase iQ nabídne režim Guardian, možnost spustit živé vysílání či přijmout proaktivní opatření k řešení incidentů během parkování
  • Ke kameře je možné si vybrat jeden ze tří tarifů včetně bezplatné alternativy

Produkty Nextbase pravidelně testujeme. Horkou novinku, která je nyní dostupná i na českém trhu, je aktuálně řada iQ nabízená ve třech provedeních, resp. se třemi možnostmi rozlišení videa: 1K (1080p), 2K (1440p) a 4K. K dispozici je také zadní kamera (1440p). Zajímavostí Nextbase iQ je, že díky vestavěné infračervené kameře v kabině jsou pokryty všechny úhly pohledu. Kromě funkcí, jako je GPS, vylepšené infračervené noční vidění a hlasové ovládání v zařízení pomocí Picovoice, představuje iQ různé světově první funkce, jako například:

  • Vzdálený živý náhled prostřednictvím aplikace iQ pro možnost ověřit, co se děje ve vozidle nebo v jeho okolí. Aplikace také umožňuje živé vysílání, spuštění zvukového alarmu, zobrazení historie videa, sdílení a další funkce.
  • SmartSense Parking, který umožňuje uživatelům zapínat a vypínat vzdálená upozornění iniciovaná radarovou technologií Spatial-awareness společnosti Nextbase. Tato upozornění, která uživatele upozorňují na hrozby překračující určitý okruh kolem vozidla, jsou velmi užitečná, neboť umožňují sledovat, zapojit se a dokonce přijmout proaktivní opatření k řešení incidentu dříve, než k němu dojde.
  • Režim Guardian, který uživatelům umožňuje nastavit parametry pro vzdálené upozornění při opuštění vozidla jinou osobou, například obsluhou, servisním mechanikem nebo dospívajícím synem či dcerou. Mezi spouštěče může patřit rychlost, agresivní akcelerace, brzdění nebo jízda mimo určitou zeměpisnou oblast (geofencing).
  • Vestavěné hlasové ovládání Picovoice v několika jazycích pro snadné ovládání nových funkcí.
  • Režim svědka, aktivovaný funkcí Picovoice, okamžitě uloží 30minutový blok videa do cloudu a v reálném čase okamžitě odešle oznámení nouzovému kontaktu.
  • Automatické varování SOS pro záchranné složky s polohou a dalšími údaji po vážné nehodě.

Novinkou pro Nextbase iQ je přiložená sada OBD Hardwire Kit, která uživatelům umožňuje rychlé a bezpečné nastavení zařízení bez speciálního nářadí nebo profesionálního mechanika. Konektor OBD umožňuje připojení iQ k napájení vozidla pro funkce, jako je SmartSense parking, a také napájení zařízení za jízdy bez vybíjení baterie vozidla. Pro uživatele, kteří chtějí svůj iQ připojit přes pojistkovou skříňku, je součástí dodávky také běžná sada pro pevné připojení. U všech modelů je předinstalována 64GB karta SD Nextbase. Pro uživatele, kteří potřebují větší úložnou kapacitu, nabízí Nextbase SD karty průmyslové třídy s kapacitou až 256 GB.

Nextbase nabízí uživatelům iQ maximální flexibilitu při výběru předplatného, počínaje bezplatným tarifem Solo, který uživatelům poskytuje nejlepší ochranu videozáznamů z autokamer Nextbase Dash Cam, jaká je dostupná na trhu. Pokud se uživatelé rozhodnou využívat chytrých funkcí připojených ke 4G, je pro ně připravena nabídka Protect (179 Kč/měsíčně) nebo Protect plus (199 Kč/měsíčně). Vybrat si mohou mezi měsíčním nebo ročním předplatným, využít slevy za roční závazek, nebo se rozhodnout pro aktivaci po jednotlivých měsících a zvolit si plné pokrytí a konektivitu pouze v případě potřeby.

Dostupnost a ceny

Zákazníci, kteří si v období od 22. května do 31. července 2024 zakoupí Nextbase iQ, mohou využít speciální tříměsíční zkušební předplatné zdarma (Protect, nebo Protect Plus). Na trhu jsou tři modely iQ v různých cenových relacích:

  • Model s rozlišením 1K (1080p vpředu a 1080p v kabině) je k dispozici za 11 999 Kč
  • Model s rozlišením 2K (1440p vpředu a 1440p v kabině) za 13 999 Kč
  • Model s rozlišením 4K (4k vpředu a 1440p v kabině) za 14 999 Kč
  • Zadní kamera iQ 1440p za 4 299 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze