Nádherné elektrické Audi se blíží. Prohlédněte si A6 e-tron!

Fotogalerie a videopohled z Wolfsburgu
20
Nádherné elektrické Audi se blíží. Prohlédněte si A6 e-tron!
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • Elektrická A6 e-tron nabídne dojezd přes 700 kilometrů
  • Oficiální představení proběhne v roce 2024, my jsme si mohli prohlédnout koncept velmi blízký sériovému provedení
  • Nahlédnout jsme mohli i do interiéru

Audi ve velkém obohacuje svoje portfolio o elektromobily a v následujících letech ještě přidá. Jedním z nejočekávanějších nových modelů je luxusní elektrická limuzína A6 e-tron spolu s kombíkem A6 e-tron Avant. Stát budou na zbrusu nové elektrické platformě PPE, kterou Audi vyvíjí společně s Porsche a sloužit bude nejlepším autům automobilek. Už letos na této nové platformě Audi představí nové SUV s názvem Q6 e-tron, které už pilně testuje. V příštím roce pak dorazí právě A6 e-tron a hned po něm jeho praktičtější verze Avant. Audi už v roce 2021 ukázalo koncept A6 e-tron, který má být z 95 % stejný i v sériové produkci. A my jsme měli konečně možnost se na koncept podívat naživo ve Wolfsburgu, kde ho Audi vystavuje v rámci své nové expozice House of Progress.

Audi A6 e-tron concept naživo! Dorazí už za rok

Vzhledem k tomu, že jde o koncept, neznáme ještě finální specifikace, přesto Audi prozradilo poměrně hodně parametrů, které v hrubých rysech odhalují, čeho novinka, potažmo platforma PPE, bude schopna.

  • Délka: 4,96 metru
  • Šířka: 1,96 metru
  • Výška: 1,44 metru
  • Dojezd: přes 700 km WLTP
  • Baterie: 100 kWh
  • Architektura: 800 V
  • Výkon: 350 kW
  • Točivý moment: 800 Nm
  • Zrychlení z 0 na 100 km/h: pod 4 vteřiny
  • Nabíjení: 270 kW

Nádherné tvary aerodynamické limuzíny, která je ve skutečnosti liftbackem, doplňují špičkové technologie. Zadní světla jsou technologie OLED, přední světla pak jsou, jak jinak, Digital Matrix s rozlišením 1,3 Mpx a schopností na silnici kreslit různé obrazce. To ostatně známe už z dnešních Audi. Rozlišení je ale tak vysoké, že jsme si na místě mohli světla použít jako projektory a zahrát si multiplayer závodní hry, kdy každý hráč měl k dispozici svůj obraz vysílaný jedním světlometem. Prototyp nebyl vybaven promítáním barevných varovných obrazců na silnici a je otázkou, zda se toho dočkáme u finálního vozu. Zcela jistě se ale u sériové produkce dočkáme klik, které zde, jak je u konceptů zvykem, chybí.

Výrazným znakem nového A6 e-tron jsou virtuální zpětná zrcátka. Audi je jednou z prvních a stále jednou z mála automobilek, které tuto technologii ve svých autech používají. Debut zažila už před čtyřmi lety u prvního Audi e-tron a Audi technologii stále věří.

Koncept má sice značně zatmavená okna, nicméně do interiéru přeci jen lze nahlédnout. Není ale dokončený, Audi ho ukazuje prostřednictvím jakéhosi plastového výlisku. I ten však díky hezky propracovaným detailům dává tušit, jak bude interiér vypadat. Je vidět, že se Audi nechce pouštět do žádných sci-fi změn, jaké jsme mohli vidět například v konceptech Sphere, nová A6 bude uvnitř velmi podobná například současnému e-tronu GT. Změnou bude odklon od displejů zakomponovaných do přístrojové desky, A6 bude mít displej výraznější a z přístrojové desky vystupující. To samé platí i o virtual cockpitu před řidičem.

Všimli jsme si také, že Audi posune displeje virtuálních zrcátek výrazně výše tak, aby nebylo nutné tolik klopit zrak jako v současném e-tronu nebo Q8 e-tron. Na zadní sedadla už není vidět prakticky vůbec a do kufru jsme nemohli nahlédnout. Zatím také není známo, zda Audi opět přinese přední kufr. Lze to ale předpokládat vzhledem k tomu, že e-tron GT i Q8 e-tron ho mají a je to jedna z konkurenčních výhod Audi oproti německým soupeřům.

Poměrně unikátní pohled do (nehotového) interiéru z plastového výlisku

Pokud si na krásnou elektrickou A6 e-tron už teď brousíte zuby, budete muset ještě vydržet. Nejdříve se na platformě letos představí SUV Q6 e-tron a A6 dorazí v roce 2024. My se na novinku každopádně velmi těšíme, na silnici půjde o jedno z nejelegantnějších aut současnosti.

Diskuze ke článku
Jiří Šťastný
Jiří Šťastný
Jenom nevím proč jim to trvá tak dlouho. Podle parametrů i náhledu interiéru je to v podstatě převlečený GTčko. Stejnej výkon, stejný nabíjení a architektura jen o7% větší baterka a podobný jsou i rozměry takže i ta platforma bude dost podobná
Jiří Šťastný
Jiří Šťastný
V mé aplikaci nic o stavu baterie, spotřebě přístrojů či pohonu není. Jen grafy celkových spotřeb, ujetých km a průměrné rychlosti. Dost pochybuji, že u jiných modelů to bude nějak výrazně odlišné. To i aplikace koloběžky Xiaomi zobrazuje více údajů jako třeba teplotu baterky nebo její napětí...
Souhlasím s tím, že po stránce palubního softwaru je to slabota. Byť má moje auto integrovanou SIM a mělo by tedy mít třeba pro navigaci či provoz stále aktuální údaje například donedávna nevědělo o posledním, před loňskými Vánocemi, otevřeném úseku D35 mezi Časy a Ostrovem, až po řádově měsících se objevila uzavírka v souvislosti se stavbou tramvajové trati v Praze na Libuši... Po každém startu začíná v režimu komfort i když používáte a vypínáte auto v jiném a tak by se dalo pokračovat ještě nutnou chvíli dál

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze