Audi podrobuje na dalekém severu tvrdým testům sériový prototyp modelu Q6 e-tron

Audi podrobuje na dalekém severu tvrdým testům sériový prototyp modelu Q6 e-tron
Fotografie: Audi
  • Model dostane jako první platformu PPE
  • Chybět nebude 800V síť a vysoký výkon
  • Q6 e-tron dorazí ve dvou karosářských verzích

Značka se čtyřmi kruhy zahájí s modelem Audi Q6 e-tron, který je již téměř připraven na sériovou výrobu, největší modelovou ofenzivu ve své historii. Audi totiž do roku 2025 představí více než 20 nových modelů – a více než deset z nich bude mít výhradně elektrický pohon. Budoucí modelová řada Q6 e-tron navíc přinese elektromobilitu poprvé do hlavního výrobního závodu v Ingolstadtu. Příklon k elektromobilitě umocní vlastní montáž akumulátorových baterií, díky které Audi ušetří dodatečné náklady na výrobu.

Audi v současnosti za přísných bezpečnostních opatření nekompromisně testuje téměř sériový prototyp modelu Q6 e-tron na dalekém evropském severu, kde panují drsné, mrazivé podmínky. Budoucí modelová řada používá jako první novou technickou platformu PPE (Premium Platform Electric). Téměř sériový prototyp modelu Q6 e-tron s 800V elektrickou sítí, výkonnými a hospodárnými elektromotory, inovativním systémem řízení sady akumulátorů a nabíjení a nově vyvinutou elektronickou architekturou reprezentuje další velký krok v elektrifikaci a digitalizaci modelové palety značky Audi. Budoucí modelová řada Q6 e-tron dorazí na trh s karosářskými variantami SUV a Sportback.

Audi Q6 e-tron

Novinka ztělesňuje elektrickou budoucnost společnosti Audi a ve výrobním závodě Ingolstadt ji budou trvale udržitelným způsobem vyrábět vysoce kvalifikovaní zaměstnanci. Značka urychluje svou transformaci na vedoucího poskytovatele síťově propojené a zcela elektrické prémiové mobility. A využívá přitom pevné ekonomické základy, protože skupina Audi uzavřela obchodní rok 2022 rekordním hospodářským výsledkem. „Naší strategií „Náskok 2030“ nabízíme správné odpovědi i v dobách nesčetných krizí,“ říká Markus Duesmann, předseda představenstva společnosti. „Značku Audi zaměřujeme na trvalou udržitelnost a důsledně urychlujeme digitalizaci a elektrifikaci našich produktů,“ dodává.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze